Ga naar de hoofdcontent

Aangepast programma 20 jaar Concertgebouw

Aangepast programma 20 jaar Concertgebouw

Op 20 februari 2002 om 20.02 verklaarden we het Concertgebouw voor geopend. 20 jaar later vieren we feest, zij het dan met een aangepast programma. 

We wilden graag de vele seizoenen van het Concertgebouw vieren met Haydns Jahreszeiten door Anima Eterna Brugge en Vox Luminis. Tot onze grote spijt kunnen die concerten op 19 en 20 februari evenwel niet doorgaan.
Artistiek directeur Jeroen Vanacker: ‘Na jaren uitkijken naar dit moment om samen met onze huisartiesten Anima Eterna Brugge en Vox Luminis onze twintigste verjaardag luister bij te zetten met een symbolisch programma, doet dit nieuws extra pijn. Tal van onzekerheden maken dat onze teams een dergelijke grootschalige productie met musici uit meer dan tien verschillende landen onmogelijk op korte termijn kunnen presenteren. Een harde noot om te kraken, voor de artiesten, ons hele team en ongetwijfeld ook voor ons publiek. We kijken ernaar uit om Anima Eterna Brugge en Vox Luminis later dit seizoen opnieuw te ontvangen.’ 

We hebben echter nog andere kansen om samen te zijn rond onze twintigste verjaardag. De geplande wereldcreatie van Rosas op Bibers Mysteriesonates op 16, 17 & 18 februari gaat door, en we verwelkomen op donderdag 24 februari Die Deutsche Kammerphilharmonie Bremen met stersolist Matthias Goerne in een prachtig programma met onder meer Brahms' Vier ernste Gesänge. Seizoensdenker David Van Reybrouck gaat bovendien vooraf in op de fascinerende wisselwerking tussen tekst en muziek.

We hopen dat u samen met ons komt genieten van mooie voorstellingen in ons jarige huis. Tickethouders voor de geannuleerde concerten worden persoonlijk gecontacteerd.

Deel dit nieuwsbericht