Ga naar de hoofdcontent
Logo Concertgebouw Brugge
Logo Concertgebouw Brugge

7 x orkestraal

7 x orkestraal

Laat je van je sokken blazen door de kracht van een symfonisch orkest. De komende maanden verwachten we enkele uitmuntende orkesten die het publiek imponeren met hun nu eens overdonderende en krachtige, dan weer intieme en ontroerende samenspel.

London Philharmonic Orchestra


Het London Philharmonic Orchestra is een uiterst gerenommeerd orkest, dat naast indrukwekkende concerten ook filmscores van klassiekers als Lawrence of Arabia, Philadelphia en The Lord of the Rings op zijn naam staan heeft. In maart veroveren ze twee dagen lang de Concertzaal.

za 09 mrt 2024 - London Philharmonic Orchestra, Vlaams Radiokoor, Wayne McGregor & Ben Cullen Williams - Ravel, Szymanowski & Léon
zo 10 mrt 2024 - London Philharmonic Orchestra Elgar, Price & Rachmaninov

De concerten van London Philharmonic Orchestra maken deel uit van Close Connections, het gloednieuwe samenwerkingsverband van Concertgebouw Brugge met drie internationale toporkesten. Het is een duidelijke keuze voor duurzaamheid – verplaatsingen gebeuren met de bus of de trein – en artistieke ontwikkeling, van gezamenlijke creatieopdrachten tot meerdaagse residenties in Brugge.

Lees er meer over op concertgebouw.be/closeconnections

Anima Eterna Brugge


Ontdek hoe componisten zoals Haydn en Mozart het Weense classicisme tot leven brachten. Huisorkest Anima Eterna Brugge duikt diep in het boeiende verhaal achter de eerste symfonieën in deze Anima Insight.

za 27 apr 2024 - Anima Eterna Brugge & Bart Van Reyn - Anima Insight: Haydn & Mozart

European Union Youth Orchestra


De Franse dirigent Alexandre Bloch laat met het European Union Youth Orchestra een vlammende Bolero en een gloednieuw werk van Annelies Van Parys klinken. Drie Elisabethwedstrijd-revelaties voegen zich als solisten bij het orkest.

wo 08 mei 2024 - European Union Youth Orchestra - Beethoven, Van Parys & Ravel
In het kader van het Belgisch voorzitterschap van de Raad van de Europese Unie

Antwerp Symphony Orchestra

In dit concert staan de grandioze orkestratie en beklijvende melodieën van Anton Bruckner tegenover de vertederende romantiek, speelse humor en de stoute steekspelletjes van Tchaikovsky.

za 18 mei 2024 - Antwerp Symphony Orchestra & Kian Soltani - Tchaikovsky & Bruckner

Budapest Festival Orchestra


We durven ze haast kind aan huis noemen in het Concertgebouw. In juni zijn ze opnieuw van de partij voor wat al de tiende editie van het Budapest Festival is. Ongetwijfeld voor de tiende maal een voltreffer!

do 06 jun 2024 - Budapest Festival Orchestra & Alexandre Kantorow - Brahms
vr 07 jun 2024 - Budapest Festival Orchestra, Steven Isserlis & Veronika Eberle - Brahms. Vierde symfonie

Wil jij ook het internationale programma van het Concertgebouw mee mogelijk maken?

Word dan lid van The Keys, een groep enthousiaste kunst- en muziekliefhebbers.
Lees er alles over op the-keys.b

Deel dit nieuwsbericht