Ga naar de hoofdcontent
Verkoop 2024/25 is gestart. Bestel een keuzeabo en krijg al korting vanaf 3 voorstellingen.
Logo Concertgebouw Brugge
Logo Concertgebouw Brugge

7 redenen waarom u W.E.R.F.-labelnight niet mag missen

7 redenen waarom u W.E.R.F.-labelnight niet mag missen

W.E.R.F.-labelnight (08.10.16)

Op zaterdag 8 oktober 2016 ademt het Concertgebouw jazz! Concertgebouw Brugge en Vrijstaat De Werf slaan de handen in elkaar voor een heuse W.E.R.F.-labelnight met vers en ervaren Belgisch talent.

1. De W.E.R.F.-labelnight is hét feest van de Belgische jazz!

2. In deze tweede editie treden zowel jonge  leeuwen als vertrouwde gezichten aan. Met onder meer Kris Defoort Quartet, een gloednieuw creatieproject van Ragini TrioNathalie Loriers Trio en  het piepjonge duo SCHNTZL.

3. Het W.E.R.F.-label draait nog steeds op volle toeren en stevent intussen af op 150 titels! Wat oorspronkelijk begon als een eenmalige ondersteuning aan de Brugse pianist Kris Defoort, groeide uit tot een gerenommeerd jazzlabel dat nu meer dan 250 muzikanten huisvest. U krijgt een vierdelige compilatie-cd van het W.E.R.F.-label gratis bij uw  ticket!

4. De voorbije twee decennia investeerde het W.E.R.F.-label fors in Belgisch jazztalent. Zo groeiden jonge muzikanten uit tot gevestigde waarden in het landschap. Ook vandaag, anno 2016, ondersteunt en begeleidt W.E.R.F. nog steeds ontluikende beloftes.

5. In opdracht van Concertgebouw Brugge, maakte Kris Defoort Quartet (met o.a. Lander Gyselinck) een creatie met als special guest Veronika Harcsa. Harcsa is een Hongaarse zangeres die internationale roem geniet met jazzbands als Bin-jip en het Pannonia Allstars Ska Orchestra.

6. De jonge garde is goed vertegenwoordigd! We kijken alvast uit naar Lander Gyselinck die zowel met het Kris Defoort Quartet als met Ragini Trio het podium inpalmt. Onlangs lanceerde hij met Fulco Ottervanger zijn eerste BeraadGeslagen–EP. Iemand om in de gaten te houden dus!

7. Naast de vertrouwde Concertzaal en Kamermuziekzaal kan u ook optredens meepikken in Studio 1 en in de Inkomhal. Bovendien valt er meer te zien en horen dan enkel de optredens: zo zal er ook een installatie zijn met onder meer cd-hoesjes van het W.E.R.F.-label!

Tim Taveirne,
Reporter Soundcast

Deel dit nieuwsbericht