Ga naar de hoofdcontent
Verkoop 2024/25 is gestart. Bestel een keuzeabo en krijg al korting vanaf 3 voorstellingen.
Logo Concertgebouw Brugge
Logo Concertgebouw Brugge

7 redenen waarom u More Music! niet mag missen

7 redenen waarom u More Music! niet mag missen

Concertgebouw Brugge en Cactus Muziekcentrum slaan opnieuw de handen in elkaar voor de vijfde editie van More Music! Dat betekent: vijf dagen lang (04–08.04.2018) de pioniers uit de pop en elektronica in de adembenemende architectuur van het Concertgebouw! We nodigen nationale en internationale artiesten uit die toonaangevend zijn voor de laatste muziekontwikkelingen. Nog niet overtuigd? Wij geven u zeven goede redenenen waarom u dit unieke festival niet mag missen!

01

Het optreden van The Colorist Orchestra tijdens More Music! 2016 ging niet onopgemerkt voorbij. Samen met Emiliana Torrini betoverden ze de Concertzaal. Nu keert het achtkoppige orkest van Kobe Proesmans en Aarich Jespers terug. Ditmaal vergezeld door de Ierse zangeres Lisa Hannigan. Hannigan werd bij het grote publiek bekend als inspiratiebron en vocaliste aan de zijde van Damien Rice (9 Crimes was een wereldhit). Sinds 2007 timmert ze aan haar solocarrière en dat werpt zijn vruchten af: drie albums waaronder een samenwerking met Aaron Dessner (The National).

02

Technogigant Carl Craig liet in 2008 in Parijs zijn meesterwerken live uitvoeren door de violen, cello’s, blazers van het Les Siècles Orchestra onder de titel ‘Versus’. ‘Versus’ werd ondertussen op plaat uitgebracht en Craig en zijn Synthesizer Ensemble vertolken de nummers nu live op selecte plekken wereldwijd. Deze exclusieve show wordt gegarandeerd één grote synthesizer- en technosymfonie!

03

De mannen van van Madensuyu stellen tijdens More Music! hun derde album Current voor. Met hun vorige releases, D is Done (2008) en Stabat Mater (2013), vestigden ze zich als een van de spannendste en uitdagendste bands die ons kleine land rijk is. Wie deze band niet kent: raadpleeg Spotify of YouTube en u wordt meteen overweldigd door hun bezwerende, dwingende muziek. De reeks try-outs van Madensuyu naar aanleiding van hun nieuwe album waren meteen uitverkocht. Opwinding alom!

04

More Music! zou More Music! niet zijn zonder averechtse optredens. Wat denkt u van elektronische muziek in combinatie met virtuoze dans? SUNNY, naar het gelijknamige nummer van Marvin Gaye, is een concert en dansvoorstelling in één! Awir Leon tekent live voor een sfeervolle soundscape, terwijl de dans van choreograaf Emanuel Gat zich ontvouwt tot een energetisch en virtuoos spel. Zoals de titel doet vermoeden, beloven Awir Leon en Emanuel Gat een intrigerende trip vol jeugdigheid en vrolijkheid! (En een goede training voor uw lachspieren!)

05

Op donderdagavond (05 april) beloven we achtereenvolgens drie eigenzinnige, spannende acts. Componist Franck Vigroux en videokunstenaar Kurt d’Haeseleer trappen af met Centaure, een samenspel van live electronics en video. Christian Fennesz vervolgt de avond met een indrukwekkende remix van Gustav Mahlers symfonieën. Dit alles onder begeleiding van de poëtische visuals van Lillevan. Afsluiten doen we met jazzgitarist Julien Desprez, die samen met choreograaf Grégory Edelein een energetische en hypnotische show creëerde. Desprez lijkt soms meer performer dan gitarist.

06

Axel Camerons laatste album, Forced Witness, werd unaniem lovend onthaald. De muziekrecensent van De Morgen prees het album onder meer omwille van ‘de bronstige altsaxofoon’ van Roy Molloy, Camerons zakenpartner en saxofonist. Onder de gladde eightiespop en de laag vintage synthpop, sluimeren mislukte figuren en schrijdende eenzaamheid. Diep vanbinnen zijn we allemaal verloren. Maar wanneer Alex Cameron houterig dansend op het podium staat, vergeet u dat makkelijk.

07

Natuurlijk kunnen we méér dan 7 redenen bedenken waarom u deze editie van More Music! niet mag missen. Daarom snel nog deze: de Kortrijkse metalband Amenra zorgt voor een overdonderend concert. Denk: loodzware gitaarmuren, bruut, donker. En de Britse improvisatiepianist Tom Rogerson (Three Trapped Tigers) stelt zijn debuutalbum Finding Shore voor, een samenwerking met Brian Eno. Een dikke aanrader voor wie houdt van het betere piano-experiment!

Tim Taveirne, Jongerenreporter

Ontdek het festival

Deel dit nieuwsbericht