Ga naar de hoofdcontent
Ontdek seizoen 2024/25 vanaf 25 april op onze website.
Logo Concertgebouw Brugge
Logo Concertgebouw Brugge

Symfonieorkest Vlaanderen lanceert nieuw seizoen in het Concertgebouw

Symfonieorkest Vlaanderen lanceert nieuw seizoen in het Concertgebouw

Mei is traditiegetrouw de maand waarin kersverse muzikale plannen voor het volgende seizoen officieel uit de doeken worden gedaan. Voor Symfonieorkest Vlaanderen is dat niet anders. Op donderdag 11 mei stelde het gevierde gezelschap zijn nieuwe programma voor aan bijna 100 organisatoren van culturele groepsactiviteiten.

Nieuw seizoen in woord en beeld

Het bleef voor de genodigden niet bij een doorloop van het nieuwe seizoen in woord en in beeld. Diezelfde avond gaf het orkest immers ook het beste van zichzelf op de planken van de Concertzaal. SOV bood iedereen de kans om, na de seizoensvoorstelling, het orkest in levende lijve aan het werk te zien.

Blik achter de schermen

Eerst kreeg de groep een unieke inkijk in het laatste deel van de repetitie in de aanloop naar het concert. Na een hapje en een drankje, waarbij de organisatoren nader konden kennismaken met de medewerkers en de werking van het orkest, pikten ze het integrale concert mee. Kortom: een rijkelijk gestoffeerd en uitgebalanceerd programma dat Josie Vranken, verantwoordelijke voor communicatie en publiekswerking bij Symfonieorkest Vlaanderen, tot in de fijnste details voor hen had uitgekiend.

‘Naast een muzikale uitstap is een concert vaak een sociale bijeenkomst. Samen met Concertgebouw Events biedt SOV groepen en verenigingen de kans om in de marge van een concert bijeen te komen en het glas te heffen, extra toelichting te krijgen, of een blik achter de schermen te werpen. Het kennismakingsprogramma dat we in het Concertgebouw organiseerden, was meteen een mooi praktijkvoorbeeld van de mogelijkheden.’

Studio 1 als de uitgelezen locatie

Voor een naadloze overgang tussen alle deelactiviteiten van het programma, stelde het eventsteam van het Concertgebouw Studio 1 voor als locatie voor de seizoenspresentatie en de netwerkreceptie achteraf.

Die bevindt zich backstage, vlak achter de Concertzaal, wat een vlotte verplaatsing tussen de belangrijkste ruimtes mogelijk maakte. Ontdek alles over deze en nog andere unieke zalen die in het Concertgebouw te huur zijn.

Concertgebouw Brugge vzw / Concertgebouw Events 
't Zand 34,  8000 Brugge, België (Google Maps
events@concertgebouw.be  
+32 (0) 50 47 68 43 

Foto's: Björn Comhaire

Deel dit nieuwsbericht