Ga naar de hoofdcontent
Ontdek seizoen 2024/25 vanaf 25 april op onze website.
Logo Concertgebouw Brugge
Logo Concertgebouw Brugge

Kunstensector verzamelt in het Concertgebouw

Kunstensector verzamelt in het Concertgebouw

Overleg Kunstenorganisaties (oKo) is de belangenbehartiger, werkgeversfederatie en netwerkorganisatie van professionele kunstenorganisaties in Vlaanderen en Brussel. Op 5 december verzamelden ruim 100 ledenvertegenwoordigers in het Concertgebouw voor de tweede Algemene Vergadering van het jaar. Een mooi gevuld dagprogramma liet hen waardevolle kennis vergaren over zowat alle aspecten van de artistieke en zakelijke bedrijfsvoering en in gesprek gaan met elkaar en met beleidsmakers en experten.

Na een warme welkomstkoffie op de Foyer gaf algemeen directeur van het Concertgebouw, Katrien Van Eeckhoutte, het officiële startsein van de plenaire ochtendsessie in de Kamermuziekzaal. Na een gezonde en duurzame lunch van cateraar Deldycke verspreidde iedereen zich over de bovenste twee niveaus van het Atrium voor boeiende rondetafelgesprekken over de belangrijkste onderwerpen uit de kunstensector. Terug op Foyer parterre kreeg iedereen tijdens een afsluitende drink de kans om verder van gedachten te wisselen over de aangereikte topics.

Het Concertgebouw profileerde zich als een uitgelezen locatie voor de oKo-ledenbijeenkomst. Niet alleen omdat het Concertgebouw zelf een prominente speler in het cultuurlandschap is. Ook de aard van het gebouw zelf, met de inspirerende kunstcollectie, stuwde de aanwezigen tot een constructieve en creatieve dialoog. oKo-directeur Leen Laconte was dan ook bijzonder blij met het verloop van de dag.

"Het was een heel goede dag, die ik niet snel zal vergeten. Heel veel dank aan het Concertgebouw-team voor de warme en professionele ontvangst.”

-oKo-directeur Leen Laconte

Op zoek naar een stimulerend vergaderkader?

In het Concertgebouw zitten kunst en architectuur automatisch in je meeting verweven. Ontdek hier onze inspirerende vergaderzalen.

Deel dit nieuwsbericht