Ga naar de hoofdcontent
Logo Concertgebouw Brugge
Logo Concertgebouw Brugge

Hoog bezoek in de Kamermuziekzaal tijdens het Renal Congres

Hoog bezoek in de Kamermuziekzaal tijdens het Renal Congres

Internationale gasten

Met sir Peter Ratcliffe kreeg de Kamermuziekzaal op 18 maart een Nobelprijswinnaar over de vloer. De Britse geneesheer en hoogleraar aan de Universiteit van Oxford kwam er op uitnodiging van het AZ Sint-Jan Brugge. Tijdens de derde editie van hun ‘Renal’ congres over nierziekten gaf hij duiding bij zijn baanbrekend en gelauwerd onderzoek.

dr. De Vriese & sir Peter Ratcliffe
dr. De Vriese & sir Peter Ratcliffe

 

Enkele andere gerenommeerde namen als dokter Sunil Badve, die met de technische ondersteuning van Aventix live vanuit Australië het 140-koppige publiek toesprak, vervolledigden het internationale sprekerspanel. Tussen de informatieve sessies door kregen de congresdeelnemers in de Foyer de gelegenheid om na te praten bij een smaakvol glas en bord van de hand van cateraar Deldycke.

twee succesvolle congresdagen

Met de International Renal Conference bracht dokter An De Vriese, hoofd van de dienst Nefrologie (nierziekten) en Infectieziekten aan het Sint-Jan Ziekenhuis, het eerste van vele congressen terug naar het Concertgebouw Brugge. Alle troeven van een realtime congres kwamen zo na een lange periode met beperkingen, weer voluit tot recht. De dokter blikt dan ook met voldoening terug op 2 productieve congresdagen.

”Alles werd strak gecoördineerd door het team van het Concertgebouw, inclusief de catering en de audiovisuele ondersteuning. Het congres is op wieltjes verlopen. Ook de sprekers waren in de wolken over de organisatie en de locatie van het congres.”

Hybride congres dankzij Aventix

Voor Pieter Vanhoutte van Aventix was het een schoolvoorbeeld van een hybride congres, met verschillende remote sprekers én deelnemers.

“Steeds vaker komt de vraag om alles vanop afstand te volgen. Dat doen we via een privaat online platform, waarop we live de presentaties streamen en nadien on demand ter beschikking houden.”

Neem contact op

Jouw klanten of medewerkers een uniek event aanbieden? Contacteer ons vrijblijvend voor een voorstel op maat. 

Concertgebouw Brugge vzw / Concertgebouw Events 
't Zand 34,  8000 Brugge, België (Google Maps) 
events@concertgebouw.be 
+32 (0) 50 47 68 43 
Deel dit nieuwsbericht