Ga naar de hoofdcontent

Het dagboek van jong talent Emily

Het dagboek van jong talent Emily

Emily, de jongste eventmanager van het Concertgebouw, neemt ons op sleeptouw in haar werkdagboek van het afgelopen jaar.

 

Emily Decapmaker
  • 22 jaar
  • In de zomer terug te vinden op het water (wakeboarden, wakesurfen, waterskiën…) of op haar moto
  • Studeerde eventmanagement aan Hogeschool Vives Kortrijk, specialisatie Business Events
  • Profiel: georganiseerd, punctueel, gedreven en een teamspeler
  • Studentenjobs: hostess en medewerker in de eventsector

 

‘Het Concertgebouw wil als werkgever de meerwaarde van diversiteit benutten en de talenten van de mensen optimaal tot hun recht laten komen. Ik geloof in een goeie mix van ervaring en jong talent.’

– Isabelle D’Hooghe, hr-manager Concertgebouw

‘Het Concertgebouw wil als werkgever de meerwaarde van diversiteit benutten en de talenten van de mensen optimaal tot hun recht laten komen. Ik geloof in een goeie mix van ervaring en jong talent.’

– Isabelle D’Hooghe, hr-manager Concertgebouw

Juli-augustus 2020

Op zoek naar een stageplek

Ik was op zoek naar een stageplek met veel knowhow en een grote variatie aan events, van concerten over privé-feesten tot business events. Ondanks de onzekere situatie omwille van Covid-19 kon ik coördinator Concertgebouw Events An Merlier toch overtuigen om een stagiaire aan te werven. Gelukkig maar, het moet zowat de minst handige periode ooit geweest zijn voor een afstudeerstage in event management.

maart-juni 2021

Een stage in tijden van corona

In maart was het eindelijk zover en kon ik aan de slag als stagiair en rechterhand van eventmanagers Marie-Paule en Rutger. En als je dacht dat er geen events waren tijdens de derde coronagolf, dan heb je het goed fout. Vaak hadden ze echter wel een atypisch kantje. Zo hielp ik mee tijdens de tv-opname van de show ‘Jacques 70’ voor de verjaardag van Jacques Vermeire, ik ondersteunde tijdens het draaien van een videoclip van Milo Meskens en er waren de sollicitatiedagen voor supermarktketen Jumbo in ons Concertgebouwcafé. En hoe kan het ook anders in coronatijden – uiteraard kreeg ik ook de kans om mee te werken aan enkele digitale of hybride events, zoals de eerste digitale editie van de Brugse Toekomstmakers en de hybride seizoenslancering van het Concertgebouw. Tijdens de luwere momenten kon ik bijspringen bij team communicatie om daar een stuk van de communicatie rond de zaalhuurevenementen op mij te nemen.

juli-september 2021

Gediplomeerd jobstudent!

Sinds eind juni mag ik mezelf officieel een gediplomeerde eventmanager noemen. Net toen mijn stage stilaan ten einde liep, begon de eventagenda weer vol te lopen. Ik ging als jobstudent aan de slag bij het hostenteam van het Concertgebouw. Aanvankelijk was ik van plan om nog verder marketing te studeren, maar toen ik een vacature voor eventmanager bij het Concertgebouw zag passeren, besloot ik toch mijn kans te wagen. Ik kreeg de job niet, maar even later kwam er wel telefoon met de vraag of ik vanaf halfweg augustus wou inspringen voor een langdurige vervanging van een van de eventmanagers.

oktober-december 2021

Eventmanager ad interim

Na een inlooptijd van enkele weken kon ik als volwaardige eventmanager aan de slag, en dat nog tot eind december. Voor mij is het een waardevolle kans om ervaring op te doen en contacten te leggen met collega’s, klanten en leveranciers. Ik studeer intussen ook nog verder marketing via afstandsonderwijs. Heel fijn dus dat ik ook nauw betrokken ben bij de rebranding van Business & Events, de zaalhuurtak van het Concertgebouw. Zo kan ik de theorie van mijn nieuwe studie meteen helpen omzetten in de praktijk!

Deel dit nieuwsbericht