Ga naar de hoofdcontent
Ontdek seizoen 2024/25 vanaf 25 april op onze website.
Logo Concertgebouw Brugge
Logo Concertgebouw Brugge

GUSO concerteert in Brugge

GUSO concerteert in Brugge

Al 16 jaar lang brengt het Gents Universitair Symfonisch Orkest (GUSO) met veel gedrevenheid grote klassiekers uit het symfonische repertoire. Studenten actief de kans te bieden hun muzikale passie uit te bouwen: daarmee sluit het GUSO zich naadloos aan bij de slagzin van de Gentse universiteit. ‘Durf denken’ wordt ‘durf spelen’. Een treffende weerspiegeling van de jonge geestdrift onder de muzikale leiding van Steven Decraene.

Gezelschap van sterpianist

In de loop der jaren werkte het GUSO al samen met topmuzikanten als Jolente De Maeyer en Jef Neve. Voor hun optreden in het Concertgebouw op woensdagavond 3 mei kregen de studenten het eminente gezelschap van sterpianist Liebrecht Vanbeckevoort. Onder de titel ‘Faune à l’est’ brachten ze samen een impressionistisch programma met een vleugje oosterse magie.

Meet- en greet in de pauze

Ook wie niet het geluk had om aan de zijde van Liebrecht te schitteren op de planken van de Concertzaal, kon hem persoonlijk ontmoeten tijdens de pauze op de Foyer. Zo werd het voor alle aanwezigen –studenten, ouders, vrienden, vrijwilligers of simpelweg liefhebbers van klassieke muziek die hun oren de kost gaven –een avond uit de duizend om nooit te vergeten.

Veel studenten-muzikanten maakten voor het eerst hun opwachting in de Concertzaal. Trombonespeler Andreas Mahon getuigt:

‘Het was een unieke ervaring om in het Concertgebouw te mogen spelen. Toen we aankwamen, werden we direct persoonlijk ontvangen en goed ondersteund. Vanaf de eerste noot voelden we waarom de Concertzaal zo speciaal is, wat een akoestiek! De indrukwekkende zaal en de vlotte interne organisatie zorgden ervoor dat we als orkest net iets meer konden voor onze aanwezige ouders en sympathisanten.’

Huur de Concertzaal

Een brede waaier aan evenementen vindt onderdak in onze iconische Concertzaal, van symfonische concerten over comedyshows tot zakelijke congressen. Benieuwd naar de mogelijkheden in zaalhuur? Contacteer ons en we lichten ze graag aan je toe.

Concertgebouw Brugge vzw / Concertgebouw Events 
't Zand 34,  8000 Brugge, België (Google Maps
events@concertgebouw.be  
+32 (0) 50 47 68 43 
Deel dit nieuwsbericht