Ga naar de hoofdcontent
Verkoop 2024/25 is gestart. Bestel een keuzeabo en krijg al korting vanaf 3 voorstellingen.
Logo Concertgebouw Brugge
Logo Concertgebouw Brugge

EACD+ concert, zoveel meer dan muziek

EACD+ concert, zoveel meer dan muziek

300 kinderen (met en zonder beperking) nemen je mee op een muzikale reis

Een betoverende avond vol muzikale harmonie, vriendschap en plezier en tevens het startschot voor de EACD 2024-conferentie: dat wordt het EACD+ concert op woensdag 29 mei in Concertgebouw Brugge. Onder leiding van dirigent Dirk Lievens en zijn orkest nemen meer dan 300 kinderen (met en zonder beperking) je mee op een muzikale reis waarin de kracht van muziek en de schoonheid van diversiteit weerklinken.

Meer dan 1.000 internationale bezoekers

EACD is de afkorting van de European Academy of Childhood Disability. Deze organisatie verenigt Europese professionals die werken met kinderen met een beperking zoals kinderartsen, neuropediaters, kinesitherapeuten, ergotherapeuten, logopedisten, psychologen, verpleegkundigen, maatschappelijk werkers en leerkrachten voor kinderen met speciale noden. Het grootste en meest in het oog springende evenement van het EACD is zonder twijfel het jaarlijkse EACD-congres. Dit jaar gaat het EACD-congres door in het Concertgebouw en het BMCC van woensdag 29 mei t.e.m. zaterdag 1 juni. Het Concertgebouw verwacht meer dan 1.000 internationale bezoekers gedurende dit vierdaagse congres.

Maar het EACD 2024 congres is zoveel meer dan alleen een congres. Onder het label EACD+ organiseert de vzw – in samenwerking met heel wat partners – tal van breed toegankelijke activiteiten met en voor de doelgroep en dit van 29 mei tot en met 1 juni. Ook familie, vrienden, zorgverstrekkers, therapeuten, beleidsmakers ... kortom iedereen met een hart voor inclusie en met een (al dan niet professionele) betrokkenheid bij neuromotorische aandoeningen is welkom.

De gedeelde ambitie is om een wezenlijk verschil te maken voor mensen met een neuromotorische beperking. Concreet kan je je verwachten aan een sportfestival, een concert en een Experience Room, een eendaagse belevingsbeurs.

Een magistraal samenspel tijdens het EACD+ concert

Het EACD+ concert is ontstaan uit de overtuiging dat muziek een universele taal is die iedereen kan verbinden. Dit vanuit een ongebreideld geloof dat inclusie gestimuleerd wordt door kinderen met verschillende achtergronden, talenten en vaardigheden een podium te bieden om samen te stralen. Het orkest, bestaande uit ervaren musici, zal anderhalf jaar repetitietijd achter de kiezen hebben samen met kinderen met en zonder beperking om zo een magistraal samenspel te creëren op woensdag 29 mei.

Wil je er graag bij zijn? Reserveer dan vandaag nog jouw tickets voor het concert op 29 mei.

Deel dit nieuwsbericht