Ga naar de hoofdcontent
Logo Concertgebouw Brugge
Logo Concertgebouw Brugge

Concertgebouw host prestigieuze IAMA-conferentie

Concertgebouw host prestigieuze IAMA-conferentie

Eind april 2024 vonden ruim 550 muziekprofessionals de weg naar het Concertgebouw voor de jaarlijkse IAMA-conference. Simultaan met de conferentie werd ook het congres van AudioClassigue georganiseerd.

Een geslaagde 33e editie van het congres

International Artist Managers’ Association is een associatie voor klassieke muziek en artiestenmanagement met vertakkingen over de hele wereld. De jaarlijkse conferentie, die in Brugge zijn 33e editie kende, is dé place to be voor iedereen die actief is in deze sector. AudioClassique op zijn beurt is de internationale associatie voor klassieke muziekuitgeverijen.

Organisator en CEO Atholl Swainston-Harrison blikt terug op een geslaagde editie:

‘IAMA’s international conference is an established music business meeting now and I can say after 20 years of managing this meeting, the professionalism and service that we encountered at the Concertgebouw was of the highest standard I’ve encountered. Bravo to the team and the partners who work with them in making such an event a smooth and a worry-free experience.’

De Foyers als netwerkplek

De focus van de conferentie ligt op netwerken, ontmoeting en kennisdeling. De ruime Foyers werden omgetoverd tot een gigantisch landschapsbureau waar het drie dagen lang gonsde van de bedrijvigheid.

Tijdens de conferentie, die geopend werd door Vlaams minister-president Jan Jambon, werden tal van keynotes, workshops en demo’s georganiseerd in de Kamermuziekzaal.

Artistiek directeur Jeroen Vanacker stelde als chairman van het congres mee het programma samen:

‘It gives me great pleasure to chair the 33rd IAMA International Conference to be held in the beautiful city of Bruges and in the extraordinary building of the Concertgebouw. The title, Hammer and Mirror, is a canvas for us to discuss many themes such as the Low Country’s market, sustainability, opera issues, mixing art forms, artist management issues ... to name a few. ‘ 

Concertprogramma met diner op scène

De artistieke insteek van de conferentie werd georganiseerd en aangeboden door het Concertgebouw. Alle congressisten kregen de kans om een innovatief concertprogramma van Brussels Philharmonic bij te wonen en tijdens het slotdiner (op de scène!) zorgde het blazerskwintet van huisorkest Anima Eterna Brugge voor een verrassing van formaat vanop het balkon van het Concertzaal. Deze geslaagde editie van het congres werd in stijl afgesloten met een dansfeest in goede banen geleid door DJ Koony.

Tijdens het congres verzorgde Aventix de regie en de audiovisuele ondersteuning. Voor de catering stond preferentiële traiteur Cardinal Catering in.

De 34e editie van de conferentie vindt in 2025 plaats in London.

Bekijk de aftermovie

Kunst en events: een winnende combinatie

Het Concertgebouw is niet alleen de perfecte locatie voor je event, het is uiteraard ook een bruisend cultuurhuis. Net die unieke combinatie geeft je evenement nog dat tikkeltje meer. Er zijn tal van mogelijkheden.

  • Het EACD (European Academy of Childhood Disability)-congres opende eind mei met een groots opgezet concert waarin meer dan 300 kinderen met en zonder beperking de aanwezigen lieten kennismaken met de kracht van muziek en de schoonheid van diversiteit.
  • De ondernemende vrouwen van de conferentie van Generation WOW begin juni tot slot werden tussen inspirerende keynotes en talks door getrakteerd op een bijzondere danssolo door de Franse performancekunstenares Lou Couton.

Wil jij je genodigde vergasten op memorabele momenten met muziek en dans? Contacteer ons en we denken graag met je mee om van jouw event een unieke belevenis te maken.

Deel dit nieuwsbericht