Ga naar de hoofdcontent
Ontdek seizoen 2024/25 vanaf 25 april op onze website.
Logo Concertgebouw Brugge
Logo Concertgebouw Brugge

Concertgebouw Brugge geselecteerd als Flanders Heritage Venue 2.0

Concertgebouw Brugge geselecteerd als Flanders Heritage Venue 2.0

Met de Flanders Heritage Venues bouwde Toerisme Vlaanderen de afgelopen jaren een netwerk uit van inspirerende meetinglocaties op unieke erfgoedsites. Dat netwerk wordt nu verder uitgebreid met ‘2.0-venues’ die los van de erfgoedfocus een bijzondere beleving aanbieden. Dat klonk ons als muziek in de oren!

In 20 jaar tijd en met duizenden events op de teller maakte het Concertgebouw immers niet enkel naam als internationaal cultuurbaken, maar van meet af aan ook als unieke venue voor congressen en events. Concertgebouw Events is een aparte pijler in de Concertgebouwwerking, met een eigen team van experten in eventbegeleiding, hospitality, technische support, marketing en communicatie. Dankzij die interne knowhow, onze artistieke activiteiten van wereldniveau, onze architecturale uniciteit én de verstrengeling met Werelderfgoedstad Brugge heeft het Concertgebouw alle troeven om Vlaanderen uit te stralen en te laten beleven doorheen impactvolle events en congressen.

Nu het congrestoerisme weer volop op gang gekomen is, zetten wij ook deze 12 nieuwe plekken internationaal op de kaart om het innovatief vermogen van Vlaanderen als congresbestemming te versterken.’

— Zuhal Demir, Vlaams minister van Toerisme

De internationale jury van het selectieproces voor Flanders Heritage Venues 2.0 beloonde die troeven en selecteerde het Concertgebouw voor toetreding tot dit netwerk. We verkeren trouwens in uitstekend gezelschap. Ook onder meer MSK Gent, De Grote Post in Oostende en onze Brugse collega’s van het BMCC en La Brugeoise mogen zich Flanders Heritage Venue 2.0 noemen.

Deel dit nieuwsbericht