Ga naar de hoofdcontent
Logo Concertgebouw Brugge
Logo Concertgebouw Brugge

Topstuk Grieg

Topstuk Grieg

Peer Gynt

Beleef tijdens deze topstukweek de muziek uit Peer Gynt, het meest opgevoerde Noorse toneelstuk ooit.

We ontdekken Griegs Peer Gynt in al zijn aspecten tijdens een uiterst gevarieerde topstukweek. Met een kunstenavond gecureerd door jongeren, een kortfilm rond een Afrikaanse Peer Gynt, een cursus, een avontuurlijke hedendaagse versie van het werk en natuurlijk ook het eigenlijke topstuk.

Ontdek het verhaal achter Peer Gynt

Sommige werken lijken te bekend om nog van te kunnen houden. Velen onder ons leerden de Morgenstemming op gammele blokfluiten spelen tijdens onze schooljaren, of hoorden In de hal van de Bergkoning net iets te vaak door de luidsprekers van onze spelcomputers toeteren. Maar wie de originele partituur van Peer Gynt beluistert, wordt al snel bevangen door grenzeloos enthousiasme. Griegs muziek tintelt immers van de verbeelding, doet het orkest fonkelen en herbergt tegelijk diepe ontroering. Eén ding is zeker: Henrik Ibsen had zich geen betere componist kunnen wensen voor de toneelmuziek van ‘zijn’ Peer Gynt.

Vijf topstukken uit de muziekgeschiedenis

Vijf topstukken uit de muziekgeschiedenis

Vijf topstukken uit de muziekgeschiedenis
Vijf meesterwerken die je minstens één keer in je leven live zou moeten horen en zien. Beleef het zelf tijdens de topstukweken in Concertgebouw Brugge, met nieuwe concertformats, workshops, verdieping, meet & greets, unieke locaties en heel wat topconcerten. Ontdek het programma en verhaal achter de meesterwerken, met tal van beeld- en luisterfragmenten!

Partners