Ga naar de hoofdcontent Pijl naar rechts icon
Concertgebouw Circuit is open tijdens het weekend. Voorlopig zijn er nog even geen voorstellingen. vaakgestelde vragen
menu
menu

Terugblik Young Curators #2 (2020)

Terugblik Young Curators #2 (2020)

Schoonheid, waarheid en leugen

De eerste editie van Young Curators liet een stevige indruk na. Geïnspireerd op Dvořáks symfonie nr. 9 From the New World, droomden zij zich een nieuwe wereld bij elkaar. 

Voor de tweede editie van Young Curators stond opnieuw een ploeg klaar van 14 jongeren tussen 16 en 18 jaar. Als jonge curatoren lieten zij zich inspireren door de figuur van Peer Gynt uit het gelijknamige theaterstuk van Henrik Ibsen en op muziek van Edvard Grieg. Dit werk was een van de Topstukken van Concertgebouw Brugge.

Tijdens twee bootcamps en enkele workshops op zaterdag proefde deze enthousiaste groep  van verschillende artistieke domeinen. Eerste keuzes werden gemaakt. In een tweede fase werkten zij samen met drie coaches aan een artistieke interpretatie van de vraag: wat betekenen schoonheid, waarheid en leugen voor jou? Met choreograaf Benjamin Vandewalle werd een performance gecreëerd, fotograaf Tim Theo Deceuninck werkte met de jongeren rond verhullende en waarheidsgetrouwe portretfotografie en componist / muzikant Milan Warmoeskerken liet de jongeren een soundscape maken, wat een mix was van stukken uit Peer Gynt, eigen muziekmateriaal en stadsgeluiden.

Op vrijdag 24 januari en zaterdag 25 januari werd het resultaat van hun werkproces getoont in De Tank in Brugge. 

Bekijk de foto's

Young Curators is een project van Concertgebouw Brugge, Het Entrepot en Musica, Impulscentrum voor Muziek. met de steun van CERA en Streekfonds West-Vlaanderen.

 

Pagina inhoud
Open inhoud
Deel dit nieuwsbericht

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

  •  *