Ga naar de hoofdcontent
Ontdek seizoen 2024/25 vanaf 25 april op onze website.
Logo Concertgebouw Brugge
Logo Concertgebouw Brugge

Tentoonstelling Lore Stessel

Concrete Body

za 12 nov. 2022
Vanaf za 12 nov. 2022
Tot zo 16 apr. 2023

 

Zoals een danser in gesprek gaat met zijn omgeving, treedt Belgisch kunstenares Lore Stessel in dialoog met de dans(er). ‘Dans is een taal’, zegt ze. Een taal zonder woorden die verhalen doet ontstaan. In haar eigen woordeloze vocabularium, de camera ter hand, legt ze de dans vast. Ze voegt niets toe, maar laat weg. In Concrete Body vertaalt zich dit in de verwevenheid van haar werk met het Concertgebouw en in de door haar gekozen materialen waarop elk beeld zijn thuis vindt. De fragiliteit van de dans tegenover de betonnen muren. De lichtdoorlatende stoffen tegenover de ruwheid van verre landschappen. Stessel suggereert, maar vult niet in. Ze laat de toeschouwer de vrijheid zijn eigen verhaal in de ruimte te vinden.

— Met dank aan dansers Bilal Elhad, Marcia Liu, Gorka Gurrutxaga Arruti, Frank Gizycki, Robson Cesar, Jason Respilieux, Claire Croizé, Sakiko Yoko, Espartaco martinez, Eva Honings, Ricardo Rubio, Jeanne Colin , Killian Madeleine, Laura Poletti & Castelie Yalombo

— Met dank aan Rossicontemporary Brussels

— Met dank aan tekstschrijver Lieve Shukrani Simoens 


Bezoek de expo tijdens de openingsuren van Concertgebouw Circuit of voor of na een voorstelling. Bekijk steeds de openingsuren van Concertgebouw Circuit in deze kalender.

Op za 10 dec om 18.45 krijgen de beelden van Lore Stessel een extra bewegingslaag met een performance van danser Gorka Gurrutxaga Arruti. Gratis te beleven met een ticket voor any attempt will end in crushed bodies and shattered bones van Jan Martens.
za 12 nov. 2022
Vanaf za 12 nov. 2022
Tot zo 16 apr. 2023
Deel deze voorstelling