Ga naar de hoofdcontent
Ontdek seizoen 2024/25 vanaf 25 april op onze website.
Logo Concertgebouw Brugge
Logo Concertgebouw Brugge

Seizoensbeelden — Emilie Lauwers

 

Emilie Lauwers studeerde af als grafisch vormgever en werkt intussen als scenografe in de opera, als fotografe in het theater en als illustrator van onder meer kinderboeken. Voor de nieuwe seizoensbrochure van het Concertgebouw kon ze al deze aspecten uit haar artistieke praktijk combineren. Tot 5 november kan je deze beelden in onze Inkomhal zien. 

Seizoensbeelden

Het thema metamorfose ligt haar na aan het hart en komt aan bod in zowel haar werk op scène als in haar eigen gravures. Als model voor de fotosessie koos ze de jonge Emma, tegelijk kind en volwassen vrouw.

De fotoshoot vond plaats in een verlaten pand in Gent. Een plek met geschiedenis, in verval of opbouw, met veel picturale kwaliteiten en een monumentaal karakter, net als het Concertgebouw zelf.

Uit tientallen foto’s werd dit ene suggestieve beeld gekozen; het meisje in balans op een zelfgemaakte constructie van oude en nieuwe stoelen en zeteltjes, klaar om te springen als er iets kantelt. Het daglicht dat binnenvalt als in een klassiek schilderij, de opstelling hedendaags. De muur versleten, haar gezichtje fris. Het begin van nóg een verhaal. Want ook het beeld zelf onderging een transformatie. Emilie ging op de foto’s aan de slag met verf, vuur, scheuren, spuitbussen, krassen en plooien en zo kreeg hetzelfde beeld in elke versie een andere betekenis of sfeer.

Emilie Lauwers vertelt er je meer over op haar website.