Ga naar de hoofdcontent

Ryelandt Festival 2022 / Hulde aan de directeur

Organisator: Stedelijk Conservatorium Brugge

zo 15 mei 2022 -15.00
Externe verkoop
beginuur 15.00
Alle prijzen zijn inclusief boekingskosten.

Tickets

  • Telefonisch: +32 (0) 78 15 20 20 
  • Balie In&Uit

Organisator

Stedelijk Conservatorium Brugge

In 2020 was het 150 jaar geleden dat de Brugse componist Joseph Ryelandt geboren werd. Dit werd  door de Brugse cultuurhuizen gevierd met een heus stadsfestival. Helaas kwam COVID-19 roet in hete eten gooien waardoor onder meer de voorstelling Ode aan de directeur uitgesteld werd naar dit voorjaar.

Docenten, leerlingen en alumni van het Brugse conservatorium brengen, samen met zangsolisten Sarah Peire, Isabelle Dekeyser, Hendrik Mispelon, Thomas Vanlede, de koren Cantores Avvio, Vagantes Morborum, Camerata Ostendia, het orkest Artis Dulcedi en het Ryelandt Trio een hommage aan de componist. Op het programma staan enkele van zijn meest geliefde werken, zoals het aangrijpend symfonisch gedicht Idylle mystique voor sopraan en orkest, alsook enkele kamermuziekwerken, het intieme Flos Carmeli en de cantate Veni Creator.

In zijn tijd werd de muziek van Joseph Ryelandt in binnen- en buitenland gespeeld en ook vandaag staat hij te boek als een van de voornaamste componisten van het Belgische fin de siècle. Dat hij innig met de stad Brugge verbonden is, staat als een paal boven water. Het is niet alleen zijn geboortestad, maar hij woonde er ook, was er van 1924 tot 1945 directeur van het Conservatorium,  stierf er en ligt er begraven.

Als directeur van het Brugse Conservatorium dirigeerde hij de conservatoriumconcerten en componeerde hij kamermuziekwerken voor de leerlingen en orkestmuziek voor het schoolorkest.

Zowat zijn integrale oeuvre is momenteel in het bezit van de stad en in Brugge is er zelfs een straat en een concertzaal die zijn naam dragen. 2020 was het jaar waarin de Bruggelingen hun componist beter leerden kennen.

Onze website bevat zowel voorstellingen van het Concertgebouw als van derden. De voorstellingen van derden worden gecommuniceerd onder de noemer ‘Te gast in het Concertgebouw’.

zo 15 mei 2022 -15.00
Externe verkoop
beginuur 15.00
Alle prijzen zijn inclusief boekingskosten.

Tickets

  • Telefonisch: +32 (0) 78 15 20 20 
  • Balie In&Uit

Organisator

Stedelijk Conservatorium Brugge

Meer beleven in het Concertgebouw?

Meer beleven in het Concertgebouw?

Meer beleven in het Concertgebouw?
De mooiste muziek, de opwindendste dans of een origineel parcours doorheen het gebouw met kunst en architectuur? Kies hier je favoriete voorstelling uit ons aanbod of lees er de laatste nieuwtjes van voor en achter de schermen op na.