Ga naar de hoofdcontent
Ontdek seizoen 2024/25 vanaf 25 april op onze website.
Logo Concertgebouw Brugge
Logo Concertgebouw Brugge

Twee rondleidingen:

Op stap met de huisbewaarder (2e en 3e leerjaar)

Een ‘conciërge’ als gids vertelt de leerlingen alles over de prille geschiedenis, de architectuur, de fantastische akoestiek en de werking van het Concertgebouw. Frontstage en backstage, het gebouw kent geen geheimen meer. Na deze rondleiding bekijk je het Concertgebouw met andere ogen.

Rondleiding achter de schermen (4e, 5e en 6e leerjaar)

Leerlingen van het 4e, 5e en 6e leerjaar maken kennis met het Concertgebouw en zijn werking. Waar en hoe repeteren de muzikanten? Waarom ziet de loge van een dirigent er zo uit? Waarom klinkt de klank van een orkest hier zo goed? Wie legt al die muzikanten 'in de watten'? Waarom staat het gebouw op duizenden springveren? 
Na dit bezoek met veel info, verhalen, foto's en filmpjes van een gids, heeft het gebouw voor je leerlingen geen geheimen meer. 

 

 'Een gids bracht ons veel bij over de architectuur en de geschiedenis van het Concertgebouw. Dat gaf ons heel wat inzicht.  We konden ook de grote Concertzaal bewonderen met al zijn technische facetten. Omdat we nog wat tijd over hadden, konden we genieten van de mooie uitzichten op de Brugse binnenstad. Een aanrader!

— Inez Derynck, leerkracht Oefenschool Torhout

Duur

  • Ruim 1,5 uur

Prijs

  • Reductietarief: € 75 per groep van max. 25 leerlingen
    Reductietarief geldt voor: Onderwijsinstellingen, kansengroepen en gesubsidieerd aanbod voor kinderen/jeugd.
  • Standaardtarief: € 150 per groep van max. 25 personen
    Standaardtarief: Groepen particulieren: families of vrienden, bedrijven, buurtcomités, niet gesubsidieerd vrijetijdsaanbod (koren, dansscholen, avondcursussen, leesgroepen, hobbyclubs), serviceclubs, socio-culturele verengingen, seniorenverenigingen, ouderverenigingen van scholen, oud-leraren groepen 
  • Een of meer groepen tegelijk mogelijk

Meer info of inschrijven

Combineer een rondleiding met een concert of voorstelling in het Concertgebouw.

Het Concertgebouw ligt op 10 minuten wandelen van het station. Liever met de bus? Ga dankzij dynamoOPWEG gratis met De Lijn op klasuitstap naar het Concertgebouw.

Video & Foto's