Ga naar de hoofdcontent Pijl naar rechts icon
Welkom terug! Lees in onze FAQ hoe we je hartelijk én veilig ontvangen!
menu
menu

Programmawijzigingen (seizoen 20-21 eigen programma)

Wij zetten ons beste beentje voor om zoveel mogelijk voorstellingen zoals gepland te laten plaatsvinden, maar helaas gooide COVID-19 hier en daar toch roet in het eten. We hebben er allereerst voor gekozen om ons seizoen zoals het geconcipieerd is toch te lanceren in mei. Het was op een andere manier dan gewoonlijk, maar we wilden dat verhaal wel vertellen. Niet alleen omdat we er lang aan hebben voorbereid, maar ook omdat het thema relevant is. 

Bekendmaking programma in blokken

  • Momenteel staan enkele de voorstellingen in de periode september-oktober vast.  Bekijk in de programmalijst welke voorstellingen verplaatst, aangepast of geannuleerd moesten worden.
  • Voor de daaropvolgende maanden is nog niets zeker. Daarom lanceren en verkopen we tickets in verschillende periodes, of programmablokken. We zetten de definitieve aanpassingen van de komende periodes steeds online.
  • De volgende periode november-december en de daaropvolgende periodes worden steeds aangekondigd met een gloednieuw Concertgebouwmagazine en via onze nieuwsbrief.
Ben je nog niet ingeschreven op onze nieuwsbrief, dan kan dat in het vakje helemaal onderaan deze pagina. 

Enkele belangrijke wijzigingen sep-okt

We zijn er goed in geslaagd om veel van het programma te kunnen behouden. Er zijn natuurlijk projecten die zonder aanpassingen al coronaproof zijn, zoals een natuurwandeling met artistieke interventies. Ook het prestigieuze project met de integrale uitvoering van Beethovens strijkkwartetten door Quatuor Ebène zal kunnen doorgaan. Toch zijn er in de programmatie heel wat zaken gaan veranderen. Een groot orkest is bijvoorbeeld moeilijk op het podium te krijgen met anderhalve meter. Gezien ook de beperkte capaciteit in de zaal hebben we verschillende voorstellingen meer dan één keer geprogrammeerd. Zo kan je bijvoorbeeld hetzelfde concert zowel om 20u als om 17u zien.

Caress: Daan Vandewalle & Gerda Dendooven

Na de online concertjes de live concertreeks

De cirkel is rond: pianist zet het seizoen in met corona-reeks Caress


 

Topstukweek Mahler

Aangepast programma

De groots opgezette Derde symfonie van Mahler met drie koren en orkest op scène bleek helaas onhaalbaar, maar gelukkig vonden we creatieve oplossingen. Zo gaan Jan Michiels en Inge Spinette diezelfde symfonie voor piano vierhandig spelen. En Brussels Philharmonic brengt troost met Mahlers Adagietto en Das Lied von der Erde.


Rosas, De Goldbergvariaties, BWV988

Belgische première


De Belgische première van De Goldbergvariaties, BWV988 in juni moest helaas geannuleerd worden, maar dat maakt Anne Teresa De Keersmaeker eind september ruimschoots goed.

Raadpleeg de website

Op onze website kan je in de programmalijst steeds terugvinden welke gegevens er afwijken van de informatie die in de seizoensbrochure staat. Alle programmawijzigingen worden hierin pas opgenomen vanaf wanneer ze definitief zijn.

Op deze manier kan je de aanpassingen interpreteren:

  • Uitgesteld = de voorstelling gaat niet op de oorspronkelijke datum door, maar op een latere datum. De latere datum is nog niet gekend.
  • Verplaatst = de voorstelling gaat niet op de oorspronkelijke datum door, maar op een latere datum. De latere datum is gekend en staat aangeduid als vaste datum in het evenement.
  • Geannuleerd =  de voorstelling gaat niet door.
  • Aangepast programma =  het programma van deze voorstelling dat in de brochure van seizoen 20-21 staat, komt hier niet mee overeen. Het nieuwe programma kan je vinden in het evenement onder 'programma'.
  • Toevoeging = de voorstelling staat niet in de brochure van seizoen 20-21. De voorstelling hebben we toegevoegd aan onze kalender.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

  •  *