Ga naar de hoofdcontent

Première 'Electric Life' voor een beperkt publiek

Première 'Electric Life' voor een beperkt publiek

Enkele reacties

"Ik sta in die gigantische zaal van Concertgebouw Brugge, kijk naar al die stoeltjes beneden en op het balkon en naar de witte balletvloer van 12 meter op 12 meter waarrond nog zoveel ruimte is. Dit is de grootste scène die ik ooit gezien heb, waar wij ooit in première zijn gegaan. Niet slecht voor een productiehuis uit Leuven dat ooit op de vijfde verdieping van een onverwarmd industrieel pand tussen ijzeren zuilen door dansproducties begon te maken. Even later kijk ik met amper 48 collega's uit de cultuursector naar de première van Electric Life. Het is superspannend. Ik weet dat de dansers het supergoed gaan doen, maar hoe gaan die 15 programmatoren reageren. Iedereen houdt de adem in en als exact 1 uur later de jongeren buigen, is het applaus en gejuich van die 48 even luid als ik me dat van een volle zaal herinner. Nadien moet iedereen omwille van Corona de zaal verlaten. Ik bedank snel de aanwezigen voor hun komst en zeg dat het zoveel voor ons en zeker voor de jonge dansers betekende dat Electric Life mochten "tonen". Ik merk dat iedereen blij is dat de rare stilte doorbroken wordt en iedereen haalt opgelucht adem en kaatst de dankuwel terug: bedankt dat we nog eens ons mochten doen wat we graag doen! Memorabele avond."

Dirk De Lathauwer
Algemene en artistieke leiding
fABULEUS

 

 “Petrouchka van Stravinsky was mijn eerste concertervaring met orkest, toen ik zelf nog een tiener was. De tomeloze energie, de onstuimige montage van muzikale frasen, de kleuren in het orkest; het is een intense muzikale trip én bedoeld om op te dansen. De verwachtingen bij een productie met jonge toptalenten werden helemaal ingelost. De frisse goesting en eerlijke spontaniteit van deze groep jongeren laten de vonk overslaan naar het publiek. Intieme solo- of duochoreografieën wisselen af met grote groepsmomenten, maar door de dans heen komen ook de persoonlijkheden van deze diverse bende mooi naar voor!”

Jeroen Vanacker
Artistiek directeur
Concertgebouw Brugge

 

"Ik vond het fantastisch om de creativiteit van de choreografen en de jonge dansers van Electric Life te ontdekken. Stravinsky's score werd met zoveel durf, vindingrijkheid en onstuimigheid omgezet! Wat een energie. Ik kijk er ontzettend naar uit om deze voorstelling volgend seizoen met ons orkest te brengen. Dit kan niet anders dan een onvergetelijke ervaring worden."

Judith Van Eeckhout
Artistieke leiding
Brussels Philharmonic

 

Deel dit nieuwsbericht