Ga naar de hoofdcontent
Vanaf 3 voorstellingen geniet je korting. Boek je keuzeabonnement via deze link!
(niet cumuleerbaar met andere reductietarieven)

Een waaier aan boeiende projecten voor het onderwijs

Een waaier aan boeiende projecten voor het onderwijs

Jaarlijks palmen bijna 12.000 kinderen en jongeren tussen 5 en 18 jaar met hun klas het Concertgebouw in. Kinderen en jongeren maken tijdens een waaier aan projecten kennis met het gebouw, met muziek, dans en klankkunst. Opnieuw zijn er de sterkhouders zoals De Luistervink, de workshop Sound FactoryEersteklasconcerten, Open repetities, Claxon, rondleidingen en voorstellingen met de bekende 50 % jongerenkorting.

Nieuw dit seizoen voor het basisonderwijs is Muzieklabyrint, een speels parcours rond klankkunst. In samenwerking met Conservatorium Brugge onthalen we met Twiet (werktitel) leerlingen uit het tweede leerjaar op een boeiend traject rond muziek, woord en dans. Terug van even weggeweest voor het secundair onderwijs: Acoustic Power, een project dat jongeren uit de derde graad met een workshop in de klas en het bijwonen van een concert in contact met de kracht van klassieke muziek.

Ook voor het deeltijds kunstonderwijs is er iets nieuws: VIVA organiseert op 4 en 5 maart 2023 samen met BRYGGEN en JOWest een weekend met workshops voor strijkers (tussen 6 en 16 jaar) die al een strijkinstrument bespelen of hun eerste ervaring willen opdoen. Afsluiten doen we met een feestelijk concert met alle deelnemers! 

Voor de lerarenopleidingen zijn er de inspiratiedagen waarbij we studenten laten kennismaken met ons aanbod.

Deel dit nieuwsbericht