Ga naar de hoofdcontent
Verkoop 2024/25 is gestart. Bestel een keuzeabo en krijg al korting vanaf 3 voorstellingen.
Logo Concertgebouw Brugge
Logo Concertgebouw Brugge

Minder is meer

Minder is meer

Intiem met Donder

Dat het niet altijd groots en bombastisch moet zijn, dat bewees Donder deze avond met de release van hun nieuwste album ‘Keukenpraat’. Een vervroegde release weliswaar en in primeur, uitermate geschikt voor de feestelijke opening van Jazz Brugge, W.E.R.F. Labelnight.

De Kamermuzikaal bood de ideale, intieme atmosfeer om deze muzikale parel aan het grote publiek voor te stellen. Onder het motto ‘minder is meer’, laat Donder hun nieuwe plaat voorzichtig onder je huid kruipen. Dit jonge muzikale trio neemt je moeiteloos mee op hun minimalistische trip van uitgepuurde klanken. Ze beklijven en strijken in verschillende lagen op je neer, om je beetje bij beetje vast te nemen en na afloop niet meer los te laten.

Donder heeft iets eigenzinnigs – hoorden we daar een pingpongballetje gezellig kletteren ter percussie? – en het spreekt aan. De composities zijn fris, prikkelend en vooral teder in al hun eenvoud. De teruggehouden piano en de opbouwende ritmische percussie maken het tot een perfect album om met een kop koffie in de hand voor de haard te zitten genieten. Genieten van een massa aan klanken, een veelvoud aan voorzichtig opgebouwde ideeën en vooral een geniaal geheel aan ondoorgrondelijke composities.

Deze plaat hoeft geen bombastische en volle kaakslagen, de zachte muzikale strelingen werken perfect. Het mag dan wel af en toe wat tegendraads lijken, het maakt het net zo intrigerend. Dat minder heel veel meer is, dat staat buiten kijf.

 Gezien door Aïsha Baert (Soundcast) op vrijdag 16 november 2018 tijdens Jazz Brugge – dag 1

Deel dit nieuwsbericht