Ga naar de hoofdcontent

verschenen in MAGAZINE MRT—JUN 23

kinderen baas

Proef van ons familie-aanbod


We worden verwend! De komende maanden staat er nog heel wat leuks op onze planning voor jong (en iets minder jong) volk. Vanop je stoel stokstijf naar de voorstelling kijken? Vergeet het! Kinderen worden samen met hun families ondergedompeld in een wonderlijke muzikale wereld.

 • Muzieklabyrint

  Zonzo Compagnie
  ZA 01 & ZO 02 APR 2023

  Beleef een parcours vol verrassende en spannende klankinstallaties. Een gids neemt je mee op een ontdekkingstocht doorheen het Concertgebouw voor een actief, muzikaal avontuur. Zet je schrap en maak kennis met kwetterende mechanische vogeltjes en pratende gongs, vlieg Icarus achterna met je eigen avatar of spring op een muzikale trampoline. Niks is onmogelijk!

  Vanaf 6 jaar

 • Concert voor kinderen met autismespectrumstoornis

  Musici van het Budapest Festival Orchestra
  ZO 21 MEI 2023

  Sterdirigent Iván Fischer en zijn orkest ontwikkelden een concertreeks specifiek op maat van kinderen met ASS. Met enkele spannende stukken laten de muzikanten zien wat voor bijzonders de instrumenten kunnen en hoe plezierig samen musiceren is.

  Vanaf 5 jaar

 • Toffe luisterwandeling

  zo 4 jun 2023
  De Zwerm
  aifoon

  Trek samen met het gezin erop uit tijdens een begeleide luisterwandeling in de Brugse binnenstad. Ga op stap met een draagbaar surround systeem met luidsprekers. Je wordt één met het geluid en interfereert met de bestaande stadsgeluiden. Ook op onze Foyer Parterre kan je naar hartenlust experimenteren met de luidsprekers. Kom dat horen!

 • Atelier Matinée

  Onze Inkomhal als speel-, knutsel en ontdekplek.
  ELKE ZONDAGMORGEN, 10.00–12.30

  Zin in een zalige zondagochtend? Terwijl (groot)ouders genieten van een knapperige croissant of ander lekkers, kunnen kinderen smullen van tal van leuke activiteiten: doe mee met onze knutselactiviteit, laat je verleiden tot een verkleedpartijtje, bouw met blokken, geniet van een geweldig verhaal of speel een spelletje. Vooraf inschrijven is niet nodig, maar reserveer best als je wil aanschuiven voor een heerlijk ontbijt.

 • Concertgebouw Circuit

  ELKE ZA & ZO, 10.00 - 18.00
  (ook op wo, do & vr tijdens schoolvakanties)

  Ons huis geeft ook overdag zijn geheimen prijs. Verken ons gebouw en ontdek de kunstwerken en klankinstallaties. Speciaal voor families is er een speels parcours met de liervogel (die werkelijk prachtig kan zingen!), vol leuke opdrachten en spelletjes voor jong en oud.

Wij zoeken ...

Grootouders en kleinkinderen (tussen 8 en 14 jaar) met zin in muziek!

Tijdens het project Tijdscapsule Turangalîla nemen jong en oud deel aan muzikale workshops en werken ze samen rond boeiende thema’s zoals liefde, vreugde, leven en dood. Niet toevallig, want deze thema’s hoor je ook terug in de Turangalîla-symfonie van Olivier Messiaen. Hebben jij en je kleinkind een beetje muzikale bagage en zin om toe te werken naar een toonmoment in Concertgebouw Brugge? Schrijf je dan zeker in voor donderdag 16 maart 2023 via participatie@concertgebouw.be.

Vragen of twijfels?
Op dinsdag 21 februari 2023 om 19.00 uur organiseren we een infomoment in Concertgebouw Brugge. Schrijf je hiervoor in via participatie@concertgebouw.be.