Ga naar de hoofdcontent

verschenen in MAGAZINE DEC 22—FEB 23

Luister-, kijk- en doetips

luister-, kijk- en doetips
 • Concertgebouwcafé

  Opwarmen of aansterken
  Na een fikse wandeling in de stad of tijdens een shopdagje snak je al eens naar een goed glas, een kraakverse wafel of een gezonde lunch. Ons Concertgebouwcafé heeft voor elk mondje wat wils. Ook voorbeschouwen of nakaarten bij een voorstelling kan nergens beter dan hier. 

 • Podcasts

  Oren op scherp
  Dat de herfst in het land is, kan ons niet deren. Het is hét uitgelezen weer om even te gaan zitten voor bijzondere podcast-verhalen. Ken je de dansers van Generation XIII nog? De podcast neemt je mee op een drie jaar durende trip doorheen het leven van vijf internationale studenten aan dansschool P.A.R.T.S. in Brussel. 

   

 • Interactieve verhalen

  Muziekgeschiedenis komt tot leven
  Wist jij dat Bach de Bijbelteksten van zijn Mattheuspassie met rode inkt in de originele partituur noteerde of dat Steve Reich bijbaantjes had als taxichauffeur, postbeamte en geluidsingenieur voor hij een bejubeld icoon van de minimal music werd? Dankzij onze interactieve verhalen bij muzikale meesterwerken verbluf jij vriend en vijand met interessante weetjes, sappige details of bijzondere inzichten. De (muziek)geschiedenis komt tot leven, in muziek, woord en beeld!

 • Verrassende expo’s

  Zeemeerminnen, dansers & landschappen vereeuwigd
  De Gentse fotografe Elisa Maenhout reisde de zeven zeeën af om het Watervolk – zeg maar zeemeerminnen en -mannen – op de gevoelige plaat vast te leggen. Hiervoor dompelde ze zich onder in de wereld van het duiken en de onderwaterfotografie. Haar soms bevreemdende, dan weer betoverende foto’s geven de muren van de Expobox én de Topstukweek rond Zemlinsky’s Die Seejungfrau meteen tonnen extra kleur. Elders in het gebouw kijken we mee door de lens van Lore Stessel, die de vluchtigheid van dans weet te capteren.

 • De benen strekken

  Oooh wat is Brugge moooi
  Ontdek verborgen hoekjes en plekjes van het historische Brugge met de gratis videopodcast-wandeling The sound of cobblestones. Download de app op concertgebouw.be/thesoundofcobblestones, start aan het Concertgebouw, zet je koptelefoon op, en ga op pad! Ook de Oooh-wandelroutes van Visit Bruges leiden je langs prachtige plekjes van onze thuisstad. Kies je voor ‘Verbluffend werelderfgoed’, ‘Bourgondische weelde’, ‘Stille nostalgie’ of ‘Hedendaagse hotspots’? Koop je wandelgids bij een van de toeristische infokantoren.