Ga naar de hoofdcontent
De ticketverkoop voor seizoen 2024/25 start op 30 april voor Vrienden en leden van The Keys en op 7 mei voor allen.
Logo Concertgebouw Brugge
Logo Concertgebouw Brugge

verschenen in Magazine maart - juni 23

luister-, kijk- & doetips

LUISTER-, KIJK- & DOETIPS

 • Tentoonstelling Sébastien Van Malleghem

  Kijk je ogen uit

  Zijn beelden prijken regelmatig in onder meer De Standaard, TIME en Washington Post en op exposities wereldwijd maar in het voorjaar en de zomer is de jonge Belgische fotograaf Sébastien Van Malleghem even ‘van ons’. Geen zomerse frivoliteit evenwel in de wereld van deze geëngageerde fotojournalist maar chaos, breekbaarheid en confrontatie.

  za 06 mei 2023 – zo 27 aug 2023
  Tentoonstelling Sébastien Van Malleghem
  te bezoeken tijdens de openingsuren van het Concertgebouw Circuit of voor of na een voorstelling

 • Ontluisterend verhaal in 3D-geluid

  Via je koptelefoon naar Rwanda

  De 112-jarige grootvader van onze seizoenscomponist 21–22 Aurélie Nyirabikali Lierman vormt de inspiratie voor de voorstelling Umva! Tijdens zijn lange leven als traditionele dokter en jager zag hij Rwanda transformeren tot het fragiele land dat het vandaag is. Via een koptelefoon reis je naar een spannende geluidswereld, ergens tussen België en Rwanda, tussen radiokunst en storytelling.

  wo 08 mrt 2023
  Silbersee
  Umva!

 • Op pad met Nadar Ensemble

  Tussen live en virtueel

  Onze huisartiest Nadar Ensemble – bekend om het slopen van hokjes en muurtjes – laat wederom grenzen vervagen. Tijdens deze ‘voorstelling’ ga je op wandel in en rond het Concertgebouw, struin je doorheen het oeuvre van Nadar-telg Stefan Prins en navigeer je tussen live en virtueel. Maak je klaar voor een verrassende grand tour!

  zo 26 mrt 2023
  Nadar Ensemble
  Stefan Prins. Der Wanderer 2.0

 • Filmconcert Cinemaximiliaan

  Kraakverse filmsoundtracks

  Samen met componisten Simon Ho en Hannibal Saad plukken muzikanten uit alle windrichtingen uit de meest uiteenlopende stijlen voor een soundtrack bij negen stille films van negen heel diverse regisseurs. Deze samenwerking met MOOOV Filmfestival geeft een kijk door vele brillen op het thema eenzaamheid.

  wo 19 apr 2023
  Cinemaximiliaan
  Filmconcert

 • Deep Listening Day II

  Word choreograaf van een geluidendans

  Met de installatie Zinderspin wordt niet enkel je gehoor maar ook je verbeelding geprikkeld. Je zet zelf een mobiel in beweging, waarna er acht speakers rond je hoofd cirkelen.

  zo 04 jun 2023
  Zinderspin
  aifoon

 • Deep Listening Day II

  Op luisterwandeling met 20 speakers

  Met De Zwerm, een draagbaar surround systeem met twintig draagbare luidsprekers, trek je er tijdens een begeleide wandeling op uit in de Brugse binnenstad. Je wordt een met het geluid en neemt bestaande stadsgeluiden mee in je klankenwereld.

  zo 04 jun 2023
  De Zwerm
  aifoon