Ga naar de hoofdcontent
Logo Concertgebouw Brugge
Logo Concertgebouw Brugge

Klavier in het Concertgebouw

Klavier in het Concertgebouw

Een keur aan klaviervirtuozen bespeelt een rijk instrumentarium van een eeuwenoud klavecimbel over de unieke rechtsnarige concertvleugel tot de Steinway van het Concertgebouw.
 

met de steun van Piano's Maene 

Play Here (wo 03 jul – zo 07 jul 2024)

Play Here (wo 03 jul – zo 07 jul 2024)

Play Here (wo 03 jul – zo 07 jul 2024)
Je droomt ervan om op het podium je favoriete pianosonates te brengen? Piano is je lust en je leven? Zin om achter onze Steinway plaats te nemen? Wij zoeken pianisten van alle leeftijden en niveaus. Grijp je kans en kom spelen op dé vleugelpiano van het Concertgebouw.

In samenwerking met Piano's Maene.
Maker Frederik Croene

Maker Frederik Croene

Maker Frederik Croene
Pianist Frederik Croene (1973) is op podia te zien als virtuoze interpreet en als improvisator op orgel en (gedeconstrueerde) piano. Met zijn onconventionele benadering van de piano wil hij bewijzen dat tradities best gekoesterd worden door ze grondig te manipuleren. De afgelopen jaren evolueerde hij langzaam maar zeker van uitvoerend naar componerend musicus. In zijn stap van intuïtieve en momentane improvisaties naar uitgeschreven werk laat hij zich meer en meer inspireren door buitenmuzikale thema’s en verhalen. Croene profileert zich steeds veelzijdiger, als uitvoerend muzikant van partituren en eigen improvisatie, als componist – ook voor andere uitvoerders – en als maker van geënsceneerde projecten.

Online pianoconcerten

We laten je ook graag digitaal meegenieten van een streepje piano. Met de Caress-reeks bracht Daan Vandewalle dagelijks pianoconcerten als een muzikale aanraking tijdens de eerste lockdown. Precies een jaar na die eerste reeks kwamen we samen met Daan met een symbolisch nieuw initiatief: de integrale uitzending van Olivier Messiaens Catalogue d’oiseaux. Creativiteit, positivisme, goede wil en hard werk van talloze (cultuur)partners mondden tijdens de coronacrisis ook uit in een virtueel podium, op tv en online: Podium 19. Hierop kon men genieten van de reeks 'Das wohltemperirte Clavier', opgenomen in onze Kamermuziekzaal.