Ga naar de hoofdcontent Pijl naar rechts icon
Concertgebouw Brugge sluit voor onbepaalde tijd de deuren voor het publiek. vaakgestelde vragen
menu

Keep ENERGY!

Keep ENERGY!

januari 2017
Op een crowdfunding-avond van Arne Deforce koop ik een stukje partituur van het werk Life-form van de Britse componist Richard Barrett. Na een ontelbaar aantal studie-uren en dito hoeveelheid speelaanwijzingen zou het aartsmoeilijke prachtstuk door de cellist op cd worden gezet. Pure passie en gedrevenheid van een artiest om deze muziek een langer leven te geven.

september 2020
Ik loop voorbij het kader aan de muur en bedenk hoezeer de annotaties slow down step by step en keep ENERGY! resoneren met onze huidige tijd. Hoewel de lockdown een veel te abrupte slowdown was, is het de afgelopen maanden voor zoveel mensen duidelijk geworden hoezeer de rust in de agenda voor even weldadig was, maar vooral veel te ver ging. We moesten heel wat broodnodige ingrediënten van een zinvol, verrijkend en plezierig leven missen. Voor de kunstensector was het zaak om de moed erin te houden, en creatief verder te werken. keep ENERGY! Perspectief is cruciaal voor de motivatie. Daarom was het zo belangrijk dat het Concertgebouw in de maanden september en oktober bijna 20 kunstenaars(collectieven) kon ondersteunen met residenties in de verschillende zalen en studio’s voor repetities en opnames. Daarom was het zo belangrijk om step by step de capaciteit van de voorstellingen omhoog te laten gaan en het applaus te laten aanzwellen. Daarom is het zo belangrijk dat de focus van December Dance extra verlegd wordt naar creaties van de hypergetalenteerde makers van hier, die op diverse manieren steun ontvangen vanuit Dans in Brugge, de alliantie tussen KAAP, Cultuurcentrum en Concertgebouw Brugge. Samenwerken en de krachten bundelen, met partners, met artiesten en met ons trouwe publiek; het is noodzakelijk om aan de uitdagingen van vandaag en morgen het hoofd te bieden. Het is alvast mooi dat zo veel bezoekers sinds het seizoensbegin meteen op het appel verschenen.

Dus ook voor jou, beste Concertgebouw-community; keep ENERGY! En dat slowing down dan? Uit de alledaagse hectiek stappen kan je nog steeds het best tijdens de zinnen- en hersenprikkelende voorstellingen in onze zalen! Welkom!

— Jeroen Vanacker

Deel dit nieuwsbericht

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

  •  *