Ga naar de hoofdcontent
Verkoop 2024/25 is gestart. Bestel een keuzeabo en krijg al korting vanaf 3 voorstellingen.
Logo Concertgebouw Brugge
Logo Concertgebouw Brugge

Iedereen Klassiek lokt 12800 bezoekers naar het Concertgebouw en de Brugse binnenstad

Iedereen Klassiek lokt 12800 bezoekers naar het Concertgebouw en de Brugse binnenstad

Zesde editie dompelt jong en oud, liefhebber en kenner onder in warm bad van klassieke muziek

Met een opkomst van 12800 bezoekers voor Iedereen Klassiek was Brugge vandaag opnieuw dé hoofdstad van de klassieke muziek. Klara, Concertgebouw Brugge, Brugge Plus en de stad Brugge schotelden hun gasten een gevarieerde, gratis sterrenmaaltijd voor, met de soundtrack van Star Wars door Brussels Philharmonic over het Broadway van Bernstein tot creatieve voorstellingen en workshops voor de jongste generatie sterren. Samen zingen, dansen, luisteren en genieten: klassieke muziek werkt verbindend. De ontdubbeling van de concerten in het Concertgebouw zorgde er bovendien voor dat meer fans dan ooit tevoren en in optimale omstandigheden konden meevieren op hét feest van de klassieke muziek.

Zowel het publiek als de organisatoren kijken al uit naar een zevende editie van dit succesconcept op zaterdag 26 oktober 2019.

Ik genoot vandaag samen met zoveel mensen van een prachtige kennismaking met Iedereen Klassiek. De verrassende concertformules, zoals een volle zaal die mag meezingen, verdiepen de beleving. Mijn bezoek bevestigde de goeie reputatie van dit evenement. De kans is dan ook groot dat ik volgend jaar terugkom.
— Sven Gatz, Vlaams Minister van Cultuur, Media, Jeugd en Brussel

Een huis bomvol liefhebbers en mensen die zelfs voor het eerst een klassiek concert bijwoonden, maakt dat ik op Iedereen Klassiek een hele dag aan het lachen ben. Om deze feestdag voor de klassieke muziek te organiseren is het heel fijn te kunnen samenwerken met partners als Concertgebouw Brugge en Brugge Plus. 
— Chantal Pattyn, Nethoofd Klara en Manager Cultuur

Met Iedereen Klassiek trekt het Concertgebouw samen met Klara, Brugge Plus en de Stad Brugge alle registers open om werkelijk iedereen klassiek te laten (her)ontdekken. Concertgebouw Brugge is niet enkel vandaag een open huis want met het Concertgebouw Circuit kan je sinds september 2017 vijf dagen op zeven genieten van een interactief parcours van architectuur, kunst en een adembenemend zicht op werelderfgoedstad Brugge. We zijn dan ook bijzonder blij dat zovele duizenden mensen vandaag opnieuw de weg vonden naar ons huis.
— Katrien Van Eeckhoutte, Algemeen Directeur Concertgebouw Brugge

In Brugge streven we ernaar om iedereen bij het leven in de stad te betrekken, zowel als het gaat over de strijd tegen eenzaamheid, over het net houden van de buurt of over veiligheid in het verkeer. Ook op cultureel vlak willen we iedereen laten participeren. Iedereen Klassiek is daarom een belangrijk evenement voor onze stad. Ik ben zeer blij dat ook dit jaar zoveel mensen hebben deelgenomen. Op naar de volgende!
— Renaat Landuyt, Burgemeester van Brugge

 

  

Deel dit nieuwsbericht