Ga naar de hoofdcontent
Verkoop 2024/25 is gestart. Bestel een keuzeabo en krijg al korting vanaf 3 voorstellingen.
Logo Concertgebouw Brugge
Logo Concertgebouw Brugge

GRUUTHUSE ZINGT GRUUTHUSE

Een uniek project rond middeleeuws erfgoed

Concertgebouw Brugge, Musea Brugge en ClubMediéval organiseren samen het project ‘Gruuthuse zingt Gruuthuse’ onder leiding van Thomas Baeté.

 

Op het einde van de middeleeuwen was er in Brugge een groepje creatievelingen dat regelmatig samenkwam om poëzie en muziek te bestuderen en uit te voeren. Ze noemden zich het 'Blomkin van Brugghe'. Nu, een dikke zes eeuwen later, blazen we dit clubje nieuw leven in.

Samen met muzikanten Thomas Baeté en Wim Maeseele en woordkunstenaar Marieke De Maré duiken we in het beroemde Gruuthuse-handschrift, waarin de teksten en muziek van het Blomkin-genootschap worden bewaard. We vinden er een brede keuze: van verfijnde liefdesliederen naar bijtende satire en boerenkluchten, en dat in een taal die nog dicht bij het hedendaagse West-Vlaams staat. De uitgelezen materie om samen met een groep amateurzangers te ontleden en te herontdekken.

Een groep amateurzangers verkennen en oefenen de liederen in tijdens een vijftal sessies onder leiding van professionele coaches . Tot slot wordt dit materiaal gepresenteerd in het Gruuthusemuseum. De toonmomenten vinden plaats op zondag 23 oktober 2022 om 14.00 en 16.00. Het toonmoment is gratis, maar inschrijven is verplicht en kan via info@concertgebouw.be.

 

Ontdek de glans
van de Brugse Gouden Eeuw

 

Gruuthuse zingt Gruuthuse is een samenwerking van Concertgebouw Brugge, Musea Brugge en ClubMediéval in het kader van het project Mind the Artist.