Ga naar de hoofdcontent Pijl naar rechts icon
menu
menu

Holle Haven

Concert & film Sébastien Van Malleghem

  • Detail uit 'Besmette Stad'

vr 14 mei 2021 -20.15
Gratis
online streaming
beginuur 20.15

Een ongezien blitse versie van de klassieker van Paul van Ostaijen

Tijdens de eerste quarantaine herschreef Gaea Schoeters het gedicht Holle Haven uit Paul van Ostaijens Bezette Stad voor het project Besmette Stad van deBuren. Nadien groeide deze nieuwe Holle Haven uit tot een slam 2.0 performance die spoken word samenbrengt met hedendaagse klassieke muziek. Holle Haven klinkt als een jamsessie rond een vleugelpiano (vierhandig bespeeld door Lies Colman en Annelies Van Parys), waarin mezzosopraan Els Mondelaers stem geeft aan Van Ostaijen en Gaea Schoeters hem het heden intrekt.

Fotograaf Sébastien Van Malleghem maakte, aangestuurd door deze soundtrack,  opnames in Antwerpen, die nu weer gemengd worden met de muziek. Samen schetsen ze een beeld van de impact van de pandemie op ons leven. Van de eenzaamheid van gescheiden geliefden tijdens de quarantaine tot het abrupte stilvallen van toerisme en economie, van alleen moeten sterven tot de onstilbare huidhonger en de opgehokte verlangens

 
 Wij streamen op 14 mei in première het concert Holle Haven. De film van Sébastien Van Malleghem gaat tegelijk in première als livestream op het Facebookkanaal van het Letterenhuis. Als kijker heb je twee mogelijkheden: je kan kiezen voor een van beide, of je kan gelijktijdig op twee schermen beide films afspelen (vergeet dan niet op een van beide het geluid uit te schakelen.) Want eigenlijk wilden de makers livemuziek spelen bij de film, gewoon oldskool, met publiek — maar dat is dezer dagen helaas onmogelijk.

uitvoerders

Gaea Schoeters: stem & tekst
Els Mondelaers: zang
Lies Colman: piano
Annelies Van Parys: piano & compositie

Sébastien Van Malleghem: film (via livestream vanuit het Letterenhuis)

lees minder

Gaea Schoeters: stem & tekst
Els Mondelaers: zang
Lies Colman: piano
Annelies Van Parys: piano & compositie

S...

lees meer
vr 14 mei 2021 -20.15
Gratis
online streaming
beginuur 20.15

partners

i.s.m. het Letterenhuis Met de steun van de Vlaamse Gemeenschap

getipt voor jou

Deel deze voorstelling

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

  •  *