Ga naar de hoofdcontent
Ontdek seizoen 2024/25 vanaf 25 april op onze website.
Logo Concertgebouw Brugge
Logo Concertgebouw Brugge

Europacollege: grootse opening van het 73e academiejaar

Europacollege: grootse opening van het 73e academiejaar

Het is een jaarlijkse gewoonte dat het Europacollege in het Concertgebouw het nieuwe academiejaar op gang trapt. Dat doet het steevast in aanwezigheid van hoogwaardigheidsbekleders. Zo ook op maandag 24 oktober. Toen was Roberta Metsola, huidig voorzitter van het Europese Parlement en oud-studente aan het Europacollege, eregaste op de openingszitting van het 73e academiejaar. 

Roberta Metsola als eregaste

Vóór ze het podium van de Concertzaal betrad voor haar officiële toespraak, nam ze de tijd om de aanwezige studenten en diplomaten persoonlijk te begroeten. Ook de burgemeester van Brugge, Dirk De fauw, en de gouverneur van de Provincie West-Vlaanderen, Carl Decaluwé, waren in hoogsteigen persoon op de afspraak om haar te verwelkomen en om de studenten inspirerende woorden toe te spreken vanaf het podium.  

Combinatie van presentaties met muziek

Muzikale interludia knoopten de verschillende toespraken vloeiend aan elkaar, met als orgelpunt een overweldigende interpretatie van het Europese volksliedOde an die Freudedoor het 28-koppige studentenkoor. Hét eigenlijke startsein van een bloeiend nieuw academiejaar. 

Technisch partner Productiehuis.eu zorgde er mee voor dat alles een vlekkeloos verloop kende in de Concertzaal, en dat alles tegelijk live te volgen was online. 

Voor de combinatie van presentaties met muziek adviseerden onze eventmanagers een fusion’ podiumopstelling. Daarbij wordt het projectiedoek naadloos ingebed binnen de schelp van akoestische torens. Die verzekeren een optimale klankweergave in het auditorium. Alles met een maximale impact voor ogen. 

Neem contact op

Wil je naar het voorbeeld van het Europacollege een muzikale noot toevoegen aan je event? Bij Concertgebouw Brugge val je steeds terug op de juiste setting en knowhow. Klop hier bij ons aan. We zetten je met plezier op de goede weg. 

Concertgebouw Brugge vzw / Concertgebouw Events 
't Zand 34,  8000 Brugge, België (Google Maps) 
events@concertgebouw.be 
+32 (0) 50 47 68 43 
Deel dit nieuwsbericht