Ga naar de hoofdcontent Pijl naar rechts icon
Corona update: alle voorstellingen t.e.m. zondag 05.12 gaan door zoals gepland. Vanaf 06.12 treden de verstrengde maatregelen in. Lees meer
menu
menu

Een jaar met Hanne Decoutere

Een jaar met Hanne Decoutere

Als kind had VRT-nieuwsanker Hanne Decoutere één grote droom: danseres worden. In het Canvas-programma Hanne Danst zien we hoe ze die droom eindelijk waarmaakt. Na een jaar intensief trainen staat ze op het podium van Concertgebouw Brugge, als ballerina.

Februari 2018

Om haar ambitieus plan tot een goed einde te brengen, heeft Hanne een al even ambitieuze coach nodig: Geneviève van Quaquebeke, die jarenlang danste bij Ballet Vlaanderen en nu haar eigen dansschool runt.

Maart 2018

Na een maand privétraining van Geneviève wil Hanne zich eens meten met de professionals. Ze mag een volledige balletles volgen met de dansers van Ballet Vlaanderen.

April 2018

Hanne wil doodgraag een stuk dansen uit Romeo en Julia in de versie van Les Ballets de Monte-Carlo. Ze reist naar Monaco om toestemming te vragen aan choreograaf Jean-Christophe Maillot. Ziet hij in haar een Julia?

Mei 2018

Het gaat hard. Te hard. In mei wordt Hanne geopereerd aan haar rechterknie en moet ze noodgedwongen enkele weken revalideren. Een serieuze streep door de rekening.

 

Augustus 2018

Na haar revalidatie kan Hanne niet wachten om er weer in te vliegen. Gelukkig is er intussen een Romeo: de Hongaarse topdanser Gabor Kapin, balletmeester bij Ballet Vlaanderen.

December 2018

Het spannendste moment van het jaar: na de auditie bij Les Ballets de Monte-Carlo beslist Jean-Christophe Maillot of Hanne een stuk van zijn choreografie mag dansen. Zijn rechterhand, Bernice Coppieters, is de originele Julia en kent de rol als geen ander.

Februari 2019

Het Gala Hanne Danst wordt de apotheose van wat Hanne het beste jaar van haar leven noemt. Dan staat ze er, als stralende ballerina.

 

uit het Concertgebouwmagazine mrt - jun 2019

Deel dit nieuwsbericht