Ga naar de hoofdcontent Pijl naar rechts icon
COVID-19. De ticketverkoop van ons nieuwe seizoen stellen we voorlopig uit. We kijken uit naar een veilige heropstart. meer info
menu
menu

Een dag met ... Teta Diana

Een dag met ... Teta Diana

Teta Diana is een nobele onbekende voor het grote publiek in België, maar een superster in Rwanda! Haar muziek is een warme mix van Rwandese folk en westerse invloeden. Speciaal voor het Concertgebouwmagazine laat ze ons een dagje binnenkijken in haar leefwereld.

01 

Ik ben een Rwandese singer-songwriter en woon momenteel in Zweden.

02 

Mijn dag start gewoonlijk rond 10 uur in een van mijn favoriete koffiebars in Malmö, ik ken er vier waar ik werkelijk dol op ben. Hier doe ik ideeën op voor mijn muziek en songs.

 

03 

Rond 11 uur oefen ik Lala met mijn muzikale vriend Nils. Lala is een percussie-instrument uit Guinee dat klinkt als luid handgeklap. Mijn nieuwsgierigheid en interesse in Afro-fusion worden nog elke dag groter. Lala spelen is telkens weer een snelle geestelijke trip naar West-Afrika.

04 

Ik doe al mijn boodschappen met de fiets. Malmö is zo plat als een vijg en dus kan ik elke dag mijn benen strekken. Dit marktje is wellicht een van mijn favoriete pleintjes in Malmö. De geluiden, de kleuren, het onderhandelen, dit is de levendigste plek die ik ken. En meteen ook de plaats die het meest aanleunt bij Nyamirambo, een populaire plek in Kigali waar ik woonde voor ik naar Europa verhuisde. I just love it!

05 

Om 15 uur is het Fika-time! Het is een Zweedse gewoonte om een korte pauze te nemen met koffie & taart in de loop van de dag. Het is een belangrijk onderdeel van de cultuur én het perfecte excuus voor mij om haast elke dag taart te eten! Ik maak van de gelegenheid gebruik om bij te praten met vrienden.

06 

Rond 17 uur ben ik terug in de studio. Met Gustav op gitaar en Gabriel op bas, oefenen we verschillende muzikale arrangementen van mijn songs. Soms werken we met zijn vijven, inclusief een drummer en saxofonist, maar vandaag zijn zij er niet bij.

07 

Het dromen en schrijven stopt nooit …

Op het programma

Speciaal voor Têtes-à-têtes smeedt Teta Diana met haar zielsverwant Dalilla Hermans een verrukkelijke fusie van songs en verhalen

DO 27 FEB 2020

Teta Diana & Dalilla Hermans Iwanyu

Pagina inhoud
Open inhoud
Deel dit nieuwsbericht

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

  •  *