Ga naar de hoofdcontent
Ontdek seizoen 2024/25 vanaf 25 april op onze website.
Logo Concertgebouw Brugge
Logo Concertgebouw Brugge

Een dag met Brussels Philharmonic

Een dag met Brussels Philharmonic

Brussels Philharmonic heeft al sinds zijn ontstaan in 1935 een voorliefde voor muziek van de eigen tijd. En dat is nog steeds zo. Vandaag neemt het orkest muziek van de jonge Franse componist Guillaume Connesson op. Een blik achter de schermen …

01. 

Stilte in de gangen van Flagey: Brussels Philharmonic en muziekdirecteur Stéphane Denève nemen een nieuwe cd op – intussen alweer de derde voor het prestigieuze label Deutsche Grammophon.

02.

Altvioliste Patricia werpt nog een laatste blik op het opname-schema. Het orkest heeft als voormalig omroeporkest een lange traditie in opnames: zowel cd’s als filmmuziek of zelfs scores voor games!

 

03.

De musici zijn aan het inspelen, de technische ploeg doet nog wat laatste aanpassingen, Stéphane overlegt met aanvoerder cello Kristaps. En dan starten de opnames voor het saxofoonconcerto A Kind of Trane.

04.

Zo ziet een vol podium er dus uit: 70 musici, een batterij slagwerk, enkele extra plateaus en een pak opname-apparatuur. Hiervoor werd Studio 4 van Flagey ooit gebouwd.

05.

Stéphane Denève heeft een grote passie voor hedendaagse muziek. Hij kent Connesson persoonlijk en is erg vertrouwd met zijn repertoire – ook het saxofoonconcerto wordt dus met passie en focus gebracht.

06.

Overleg tussen Stéphane Denève en saxofonist Timothy McAllister, die erg uitkeek naar deze opnames: ‘A dream project in one of my favorite cities!’

07.

Componist Guillaume Connesson volgt de opnames geconcentreerd. Ook enkele musici die even niet moeten spelen luisteren vanuit de zaal mee naar hun collega’s en het resultaat van de minutieuze voorbereidingen. 

08.

De opnamedag zit erop. Alleen maar lachende gezichten bij dirigent Stéphane Denève, opnameleider Jean-Marc Laisné, saxofonist Timothy McAllister en componist Guillaume Connesson. We kijken nu al uit naar de release van de cd!

Vanaf seizoen 2018-2019 kan je Brussels Philharmonic nog vaker in het Concertgebouw bewonderen. Lees alles over Brussels Philharmonic in Brugge op concertgebouw.be/brusselsphilharmonic.
Deel dit nieuwsbericht