Ga naar de hoofdcontent
Verkoop 2024/25 is gestart. Bestel een keuzeabo en krijg al korting vanaf 3 voorstellingen.
Logo Concertgebouw Brugge
Logo Concertgebouw Brugge

Drie vragen aan huisartiest Vox Luminis

Drie vragen aan huisartiest Vox Luminis

Lionel Meunier
VOX LUMINIS

Vocaal gezelschap dat uitgroeide tot een van dé oude-muziekensembles
Huisartiest sedert 2017

Hoe hebben jullie het afgelopen anderhalf jaar beleefd?

Vooral het begin van deze periode ging mij nog goed af. Alles kwam tot stilstand waardoor ik meer tijd kon doorbrengen met mijn familie. Tijdens de lockdowns heeft Vox Luminis nagedacht over, en gewerkt aan de toekomst. Maar het was zwaar: zonder concerten (bijna) geen inkomsten. We hielden gelukkig contact met elkaar, hartverwarmend! We zijn dankbaar voor de steun van een aantal organisatoren, de overheid en uiteraard ook het Concertgebouw zelf. Zo voelden we dat we niet alleen waren.

Hoe was het om het (Brugse) publiek weer te ontmoeten?

We konden de afgelopen tijd gelukkig enkele concerten geven, telkens met een overweldigende adrenalinekick dankzij het live publiek, maar toch niet zonder een vreemd schuldgevoel richting collega’s. Tijdens de opname in mei van Light & Shadow in het Concertgebouw was het weerzien ronduit emotioneel. Persoonlijk vond ik het zelfs verfrissend om via het scherm haast deel te worden van het publiek. Ook fijn: van zodra we als groep op het podium staan, klikt alles direct en zingen we weer mét elkaar!

Wat betekent het Concertgebouw voor jullie?

Voor ons als huisartiest is het Concertgebouw niet zomaar een concertzaal, maar een echt huis, waar alles is zoals het thuis is. Dat gaat dan over wederzijds vertrouwen, comfort en ja, zelfs liefde na de coup de foudre uit onze beginjaren. Ik kijk ook dankbaar terug op mijn 40e verjaardag in het Concertgebouw, waarvoor het team formidabele inspanningen heeft geleverd. Onze residentie hier betekent voor ons een aantal prachtige herinneringen, een spannend heden en een veelbelovende toekomst!

Deel dit nieuwsbericht