Ga naar de hoofdcontent
Verkoop 2024/25 is gestart. Bestel een keuzeabo en krijg al korting vanaf 3 voorstellingen.
Logo Concertgebouw Brugge
Logo Concertgebouw Brugge

Drie vragen aan huisartiest Nadar Ensemble

Drie vragen aan huisartiest Nadar Ensemble

Pieter Matthynssens
NADAR ENSEMBLE

Avontuurlijk nieuwe-muziekgezelschap
Huisartiest sedert 2017

Hoe hebben jullie het afgelopen anderhalf jaar beleefd?

Het bleek een periode waarin we nieuwe, ongekende paden konden bewandelen. In de eerste lockdown maakten we een huiskamerversie van Mátyás Wettls Nocturne voor 16 lichtschakelaars. FITTINGinSIDE van Stefan Prins kreeg een virtuele remake waarbij we een wereldwijd publiek iets dichter bij elkaar konden brengen. De tweede lockdown zette, met de steun van het Concertgebouw, de deur open voor Achter De Schermen, waarbij we virtuele lessen cultuur organiseerden voor de derde graad van het middelbaar onderwijs.

Hoe was het om het (Brugse) publiek weer te ontmoeten?

Het klinkt misschien wat vreemd, maar we hebben het publiek pas gemist toen we net weer kleinschalige concerten konden geven. Het was bij het weerzien dat je voelde wat er al die tijd ontbrak. Tijdens de lockdowns waren we alleen maar bezig met de vraag wat we ondanks alles nog wél konden realiseren en hoe we dat op de meest zinvolle en kwalitatieve manier konden doen.

Wat betekent het Concertgebouw voor jullie?

We zijn steeds weer verbaasd wat een ongelofelijk knappe architecturale parel het Concertgebouw is. We voelen een enorm vertrouwen bij de artistieke directie, samen springen we met onze programma’s in het onbekende. Het is ook altijd een fijn weerzien met het mooie vaste publiek dat het Concertgebouw heeft opgebouwd van wie we een aantal toeschouwers dankzij Dating the artist persoonlijk hebben leren kennen. En veel vriendelijke mensen, van onze aankomst tot wanneer we de bar sluiten.

 

Deel dit nieuwsbericht