Ga naar de hoofdcontent
Verkoop 2024/25 is gestart. Bestel een keuzeabo en krijg al korting vanaf 3 voorstellingen.
Logo Concertgebouw Brugge
Logo Concertgebouw Brugge

Drie vragen aan huisartiest ECCE

Drie vragen aan huisartiest ECCE

Etienne Guilloteau & Claire Croizé
ECCE

Dansgezelschap met een voorkeur voor hedendaagse muziek
Huisartiest sedert 2017

Hoe hebben jullie het afgelopen anderhalf jaar beleefd?

Het was een tijd vol paradoxen. Na een volledige stop gingen we terug naar de studio om met z'n tweeën nieuw werk te maken. Samen terug op de scène na een pauze van vijf jaar, dat betekende veel voor ons. Toen sloeg de tweede golf toe en moesten we weer afzeggen. De afgelopen acht maanden werden we geplaagd door steeds nieuwe regels, maar dankzij de steun van onze partners en ons artistieke team konden we toch repeteren en creëren. We kijken ernaar uit om het nieuwe werk met ons publiek te delen.

Hoe was het om het (Brugse) publiek weer te ontmoeten?

Jammer genoeg hebben we het afgelopen jaar geen Brugs publiek kunnen ontmoeten. Retour Amont, dat onze eerste reünie zou zijn sinds het begin van de pandemie, moest eind oktober 2020 op het allerlaatste moment worden geannuleerd, maar werd gelukkig wel integraal opgenomen en aangeboden aan ons publiek. We kijken uit naar het weerzien met het Brugse publiek op 9 september voor de première van ons nieuwe werk, Duet for two string trios.

Wat betekent het Concertgebouw voor jullie?

Het Concertgebouw is en blijft op vele vlakken de sterkste partner van ECCE. Zonder die steun hadden we in deze onstabiele tijden ons werk niet voort kunnen zetten, noch kunnen nadenken over de toekomst van onze compagnie. Behalve financiële steun biedt Brugge vooral een stevige basis voor de bloei van ons werk. Telkens als we naar het Concertgebouw komen, voelen we ons gezegend om in zo'n inspirerende omgeving te werken met een team waarmee we ons hebben verbonden en bij wie we ons thuis voelen.


Deel dit nieuwsbericht