Ga naar de hoofdcontent Pijl naar rechts icon
menu
menu

De eerste keer

De eerste keer

‘GEZOCHT: Concertgebouwmaagd die tijdens het allerlaatste concert van seizoen 18-19 zijn of haar vuurdoop wil beleven in onze Concertzaal. Ken of ben jij die persoon? Laat het ons dan snel weten.'

Met een foto van Rita Deneves platenhoes voor De allereerste keer verscheen deze oproep in juni op Facebook. Concertgebouw-fan Nicole Van Ryckeghem (links op de foto) greep haar kans. ‘Ja, ik ken een persoon die als Concertgebouwmaagd door het leven gaat. Ik zou haar voor haar verjaardag graag verrassen met een zitje voor het laureatenconcert van de Koningin Elisabethwedstrijd. Haar naam: Nicole Pôlet. Ik hoop dat zij de gelukkige wordt.’ Beide Nicoles wérden de gelukkigen en deden na de ‘ontmaagding’ graag verslag. ‘Ik was ooit één keer op het dakterras geweest’, vertelt Nicole Pôlet, ‘maar verder zette ik hier nog nooit een voet binnen. Ik  ben alleenstaand en ’s avonds in mijn eentje op stap gaan, vind ik nogal onveilig.’ Nicole Van Ryckeghem treedt haar bij, maar laat zich vaak chaperonneren door haar zoon. Sinds de naamgenotes een jaar geleden vriendinnen werden, gaan ze wel vaker samen op zwier. Omdat dat niet enkel veiliger, maar vooral ook prettiger is.

‘De jonge solisten brachten
muziek voor de ziel.’


Dat Pôlet haar nieuwe levensjaar haast als een nieuwe mens begint, blijkt uit haar blik, haar gloed, haar woorden. ‘Mijn eerste concert in het Concertgebouw was een fantastische ervaring. Ik ben echt geraakt door wat ik net heb gehoord.’ ‘De muziek ging recht naar de ziel’, vult vriendin Nicole aan. ‘De prille leeftijd van de solisten maakte dit concert extra bijzonder. Dat zulke jonge muzikanten zich zoveel ontzeggen om ons zoveel te geven, daar kunnen we alleen maar diepe bewondering voor hebben.’ Plannen worden gesmeed voor een volgend concert, een bezoek aan het Concertgebouw Circuit komt op de agenda. Met de seizoensbrochure onder de arm gaan ze samen de nacht in, ingewijd in de magie van het Concertgebouw.

Uit het Concertgebouwmagazine sep - nov 2019

 

Ook fan van jong talent? Ontdek de komende maanden deze ruwe diamanten.

ZA 16 NOV 2019

Konzerthausorchester Berlin

Mozart & Bruckner

Piepjonge violiste Noa Wildschut vervoegt legendarisch orkest.ZO 29 MRT 2020

Youth Orchestra Flanders

Dvořák 8

Sylvia Huang, publiekslievelinge op de laatste Koningin Elisabethwedstrijd, bundelt haar energie met de jonge wolven van het Youth Orchestra Flanders.

 

Deel dit nieuwsbericht

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

  •  *