Ga naar de hoofdcontent Pijl naar rechts icon
Zet bij uitverkochte voorstellingen je naam op de wachtlijst, de kans is groot dat er plaats vrijkomt! alle ticket- en bestelinformatie
menu
menu

Concertgebouw krijgt extra middelen voor infrastructuurwerken

Concertgebouw krijgt extra middelen voor infrastructuurwerken

Het Concertgebouw krijgt 1 miljoen euro extra subsidies voor dringende renovatie-en onderhoudswerken aan het gebouw. Vlaams minister van Cultuur Sven Gatz (OpenVLD) bracht die mededeling, tijdens z’n bezoek aan het Concertgebouw, zondagnamiddag. Hij woonde er de dansvoorstelling Sutra bij, van Sidi Larbi Cherkaoui.

“Met de extra 1 miljoen euro die we dankzij de recente Vlaamse begrotingscontrole konden vrijmaken, en de vele investeringen die we de voorbije jaren al leverden, maken we de belofte waar om grotere inspanningen te leveren voor onze kunstinstellingen”, aldus minister Gatz.

Katrien Van Eeckhoutte, algemeen directeur van het Concertgebouw is bijzonder tevreden. “Deze extra middelen zijn hard nodig om onze state-of-the-art-instractructuur op peil te houden. Dat is een voorwaarde om onze werking verder succesvol te kunnen blijven ontplooien.”

De centen zullen ondermeer worden gebruikt om de zaalverlichting – halogeenlampen- te vervangen door energiezuinige LED-lampen, sanitair te vervangen, en renovatiewerken uit te voeren.

Deel dit nieuwsbericht