Ga naar de hoofdcontent
Verkoop 2024/25 is gestart. Bestel een keuzeabo en krijg al korting vanaf 3 voorstellingen.
Logo Concertgebouw Brugge
Logo Concertgebouw Brugge

Brewing Beginnings

Brewing Beginnings

Elke geboorte begint met een intentie, een fluistering en een wachten in stilte. In dit project voor Concertgebouw Brugge nodigt het collectief Sídhe mensen uit om deze fase van ‘verwachting’ te verkennen en op te vangen in een Ketel van Geboorte. Brewing Beginnings is het eerste luik van een vijfjarensamenwerking waarbij Sídhe rituele projecten zal ontwerpen die passen bij de seizoensthema’s rond de levensfasen.
Ketel bezoeken

Ketel bezoeken

Ketel bezoeken
De Ketel van Geboorte kan je vanaf 27 oktober bezoeken in de Heilige Magdalenakerk, Stalijzerstraat 19, waar ook de vollemaanceremonies plaats zullen vinden.
De installatie

De installatie

De installatie
Geïnspireerd door de ketel van de godin Cerridwen in de Keltische mythe van Taliesin, vroeg Sídhe aan kunstenares Yasmine Akondo om voor ons een Ketel van Geboorte te maken. Die ketel zal een half jaar lang een vat van intenties, plannen en nieuwe projecten zijn. Begeleid door een audio-visualisatie nodigen we bezoekers uit om dat wat er in hun leven geboren wil worden in het water van de ketel te roeren.
Terugblik Brewing Beginnings

Terugblik Brewing Beginnings

Terugblik Brewing Beginnings
Elke geboorte begint met een intentie, een fluistering en een wachten in stilte. In dit project voor Concertgebouw Brugge nodigt het collectief Sídhe mensen uit om deze fase van ‘verwachting’ te verkennen en op te vangen in een Ketel van Geboorte. Ze gaan met elke groep een uitwisseling aan en ontwerpen, samen met muzikanten, vier vollemaanrituelen. Van de gesprekken, openingsceremonie en de vollemaanrites wordt er telkens een verslag gemaakt. Blik samen met ons terug!
(c) Lucas Denuwelaere

‘Kunst kan ons aansporen om contact te leggen met een meer intuïtieve manier van ervaren, weten, in het leven staan.’

Sídhe

Wie is Sídhe

Lees verder

Wie is Sídhe

Lees verder

Vollemaanceremonies

Sídhe nodigt verschillende doelgroepen uit die op hun manier bezig zijn met een nieuw begin. In het najaar gaan ze met elke groep een uitwisseling aan en worden er, samen met muzikanten, vier vollemaanrituelen ontworpen die in het voorjaar van 2024 in de Madeleine in Brugge zullen plaatsvinden:

  • Zondag 28 januari: volle maan voor de overgang van middelbare school naar de volgende levensfase, met muzikant Berlinde Deman.
     
  • Zaterdag 24 februari: volle maan voor de transformatie via planten in het werk van herboristen, met muzikant Hans Beckers.
     
  • Zaterdag 23 maart: volle maan voor het nieuwe jaar bij de Tibetaanse gemeenschap, met muzikant Tsubasa Hori.
     
  • Dinsdag 23 april: volle maan voor de geboorte van nieuw mensenleven, met muzikant Lieselot De Wilde.


Ben je op een of andere manier bezig met de thema’s van de vollemaanceremonies en wil je graag betrokken worden bij de uitwisselingen dit najaar? Neem dan contact op via welcome@sidhe.be  of lili.chong@concertgebouw.be.

In samenwerking met YOT vzw