Ga naar de hoofdcontent
Logo Concertgebouw Brugge
Logo Concertgebouw Brugge

Benefietconcert voor Oekraïne op 26 maart

Benefietconcert voor Oekraïne op 26 maart

Concertreeks als teken van solidariteit vanuit grote Belgische cultuurhuizen
Van over de hele wereld komen ontzette reacties over de oorlog in Oekraïne. Uiteraard delen we in de cultuurwereld die verontwaardiging en reageren we met dat prachtige medium dat verbindt in plaats van verdeelt: (klassieke) muziek. Tussen 25 en 29 maart organiseert het Concertgebouw samen met De Singel, Bozar, Flagey, Muziekcentrum De Bijloke en het Orchestre Philharmonique Royal de Liège een reeks benefietconcerten waarvan de opbrengst integraal naar het Belgische consortium 12-12 gaat. Wij laten op 26 maart de stem van de jeugd en de toekomst horen, met Youth Orchestra Flanders, vergezeld door pianist Liebrecht Vanbeckevoort.

Ook tijdens andere voorstellingen en in onze communicatie en ons publieksonthaal dragen we een boodschap van solidariteit uit, en zamelen we fondsen in ter ondersteuning van hulporganisaties. 

We vinden het erg belangrijk dat de culturele wereld uitdrukking geeft aan de verontwaardiging over de oorlog, en blijft inzetten op verbinding. Orkesten die vaak zowel Russische als Oekraïense muzikanten huisvesten, zijn daar een belangrijk symbool voor. Met instituten die nauw verbonden zijn met de Russische overheid, gaan we niet in zee. Russische musici of componisten die niets met de oorlog te maken hebben, willen we op de concertkalender houden. Zo staat later dit voorjaar de Russische violist Dmitry Sinkovsky met B’Rock Ochestra bij ons op het programma.

 

 

Deel dit nieuwsbericht