Ga naar de hoofdcontent
Ontdek seizoen 2024/25 vanaf 25 april op onze website.
Logo Concertgebouw Brugge
Logo Concertgebouw Brugge

Anima Eterna Brugge

Anima Eterna werd in 1987 boven de doopvont gehouden door dirigent Jos van Immerseel. Het barokensemble groeide uit tot een symfonisch orkest, dat uitblinkt in uitvoeringen op de juiste historische instrumenten. Het orkest is letterlijk sinds dag één een trouwe partner van het Concertgebouw want het liet er op 20.02.2002 om 20.02 uur de allereerste noten weerklinken. Sinds 2021 zetten de muzikanten van Anima Eterna hun artistieke zoektocht verder onder leiding van artistieke stemmen als Pablo Heras-Casado, Bart Van Reyn en Midori Seiler.

 

Nieuws

Ons huisorkest over hun favoriete Brugse plek

Anima Eterna Brugge is als huisorkest vaste gast in het Concertgebouw. Wij wilden dan ook graag eens weten naar welk Brugs plekje het hart van de muzikanten uitgaat. Lees het artikel 

 

Opname concert Anima Eterna Brugge  

Je kan deze opname van Beethovens Negende Symfonie interactief in 360° bekijken! Beweeg met je muis en vinger in de video en bepaal zelf wat je hoort en ziet!

Herbeleef de integrale uitvoering door Anima Eterna Brugge en Collegium Vocale Gent tijdens Topstukweek Beethoven, o.l.v. Korneel Bernolet dankzij de volledige opname!

Meer Anima Eterna Brugge?

Pagina inhoud