Ga naar de hoofdcontent
Ontdek seizoen 2024/25 vanaf 25 april op onze website.
Logo Concertgebouw Brugge
Logo Concertgebouw Brugge

Alle voorstellingen in december gaan door

Alle voorstellingen in december gaan door

Alle (eigen) voorstellingen in december gaan door, behalve de dansvoorstellingen van Jan Martens op vrijdag 10 en zaterdag 11 december (geannuleerd dd. 9 december n.a.v. een coronabesmetting in het dansgezelschap).

 

Katrien Van Eeckhoutte, algemeen directeur

Sinds 6 december mogen voorstellingen indoor enkel nog plaatsvinden met een maximum van 200 bezoekers. Het Concertgebouw wil maatregelen steunen die de te hoge druk op de zorg doen verminderen, maar betreurt de nieuwe overheidsmaatregel van een generieke beperking tot 200 toeschouwers voor alle zalen, groot of klein. Deze maatregel brengt ons in een financieel onhoudbare situatie.

Toch besloten we de voorstellingen van december verder te laten doorgaan onder die nieuwe maatregelen. We willen de artiesten alle kansen blijven geven om met ons publiek te delen waar ze zo hard aan gewerkt hebben én willen ons publiek in deze barre tijden blijven verwennen met unieke live-belevingen. We annuleren alle voorstellingen met meer dan 200 verwachte bezoekers gepland in december en plaatsen die opnieuw in verkoop met beperkte capaciteit. Dat vraagt een serieuze inspanning en flexibiliteit van onze ploeg (ticketing, onderhandeling met artiesten, onthaal, productie, communicatie), maar niet in het minst ook van ons publiek dat enthousiast terug tickets had gekocht voor deze voorstellingen en die nu opnieuw geannuleerd ziet. Velen hebben niet de kans om nieuwe tickets te bemachtigen of moeten genoegen nemen met terugbetaling of aankoop van nieuwe tickets zonder kortingen.

We willen ons alvast excuseren voor dit ongemak en tegelijk ons publiek hierbij optimaal begeleiden. Klanten kunnen hun ‘oude’ tickets teruggeven via de zgn. ticket turnback module, een digitale ontwikkeling op onze website. We garanderen de klant dus de terugbetaling van zijn/haar ticket(s) en voorzien in een vlotte afhandeling. Wie dat wil, kan zijn ticketwaarde even eenvoudig via de website doneren om onze werking te steunen in financieel moeilijke tijden, waarbij het Concertgebouw voorstellingen aanbiedt die door de omstandigheden en het vele extra werk een groot financieel verlies genereren. Ook de geefmodule blijft actief op onze website. Het Concertgebouw waardeert alle steun enorm!

Alles samen genomen geloven we dat we op deze manier de meest faire oplossing kunnen blijven bieden: schoonheid in een moeilijke tijd voor het publiek, speelkansen voor onze artiesten en tewerkstelling in onze sector. Maar we zijn wel degelijk ontgoocheld over de invoering van deze drastische maatregel en ijveren als Kunstinstelling actief, samen met collega’s uit de Vlaamse kunstensector, voor een snelle terugschakeling naar de beproefde regeling van voor 6 december: we willen graag zo snel mogelijk terug naar een volle zaal en mondmasker in combinatie met CST (coronapas) voor onze concertzalen, vanuit de positieve ervaring die wij, het publiek en de artiesten in de voorbije maanden hierbij hadden. We hopen dat de overheid op het volgende Overlegcomité in december met meer adequate maatregelen voor onze sector en het publiek kan komen en houden je op de hoogte.

-------           

Volgende voorstellingen werden geannuleerd en opnieuw in verkoop gezet :

  • 09.10 — Sharon Eyal : verkoop georganiseerd op vrijdag 3/12 om 12u
  • 16.12 — Anima Eterna Brugge : verkoop georganiseerd op vr 10/12 om 9u
  • 17.12 — Il Gardelino & Vlaams Radiokoor: verkoop georganiseerd op vr 10/12 om 12u

Het festival December Dance en de programmering van december hebben we kunnen redden. Momenteel volgen we de evolutie van de maatregelen op de voet en bekijken we de mogelijkheden voor onze voorstellingen vanaf januari. We houden alle tickethouders persoonlijk en zo tijdig mogelijk op de hoogte en danken iedereen voor de flexibiliteit.

Pagina inhoud
Open inhoud
Deel dit nieuwsbericht