Ga naar de hoofdcontent
Verkoop 2024/25 is gestart. Bestel een keuzeabo en krijg al korting vanaf 3 voorstellingen.
Logo Concertgebouw Brugge
Logo Concertgebouw Brugge

6 redenen om het Concertgebouw Circuit te bezoeken

6 redenen om het Concertgebouw Circuit te bezoeken

01. De Oerknal

Het Concertgebouw Circuit opende in september 2017 met een Big Bang de deuren. Met meer dan 5.000 waren ze, de astronauten die als eerste de kleinste hoekjes, zwarte gaten en onmetelijke pracht van het Concertgebouw bij daglicht verkenden. Omdat we heus geen lichtjaar hoeven te wachten op een tweede feest, vieren we op 16 september 1 jaar Concertgebouw Circuit met miniconcertjes en maxi plezier. En het goede nieuws is dat je dit katoenen jubileum perfect kan combineren met de activiteiten van de Cultuurmarkt en Autoloze Zondag!

zo 16.09.2018
1 jaar Concertgebouw Circuit — Feest in het Concertgebouw!
Meer info

 02. Cape Canaveral

Concertgebouw Brugge fungeert ook als lanceerplatform voor jonge fotografen en als vaste basis voor hun meer ervaren collega’s. De architectuur van ons kunstenhuis is het uitgelezen decor voor wisselende tentoonstellingen. Volg het Circuit en scheer langs de intrigerende beelden van seizoensfotograaf Dries Segers. Heimwee naar de tijd dat raketten Mercury of Apollo heetten? Tijdens het voorjaar tooit Peter Voigt de muren van het Concertgebouw met historisch NASA-beeldmateriaal.

Ontdek meer tentoonstellingen op concertgebouw.be/tentoonstellingen.

03. Planeet Junior

Het Concertgebouw een universum voor volwassenen? Nonsens! Kinderen volgen het spoor van de liervogel en laten zich gidsen door bollen die verdacht veel op planeten lijken. Een werk van Dirk Braeckman wordt plotsklaps een vliegend tapijt; de bijzondere installaties in de Lantaarntoren blijken een feest van klank en kleur. Het dakterras betreden als ware het voet zetten op Mars? ‘That’s one giant leap for an adult, but a small step for children!’

04. UFO's gespot?

Dat vreemdsoortige object op de Foyer parterre is unidentified noch flying. De luistermaquette – gecreëerd met dank aan de spelers van de Nationale Loterij – heeft de vorm van het Concertgebouw, maar dan 40 keer kleiner. Uit alle hoeken klinken geluidsopnames die de bezige bijenkorf Concertgebouw kenmerken. In de Concertzaal en Kamermuziekzaal bepaal je zélf de soundtrack door aan het vliegwiel te draaien. Geen zorgen: de maquette gaat heus niet de lucht in. Je blik doet dat ongetwijfeld wél bij het aanschouwen van Pavel Büchlers Annunciation. Laat je je beetnemen door dit kunstwerk? Of zie je meteen de ware aard van deze vliegende objecten?

05. Meteorieten

De plafonds in de hoogste foyers lijken wel hanging rocks maar refereren eigenlijk aan het iconische Philipspaviljoen dat architecten Le Corbusier en Xenakis tekenden voor Expo 58. Edgard Varèse componeerde met zijn Poème Electronique muziek op maat van die ruimte. Houd halt tijdens je parcours en voel deze elektronische compositie vanuit onzichtbare luidsprekers als ruimtestralen op je afkomen. Meer weten? De lezing op 23 november laat haar licht schijnen op dit unieke totaalproject. En wat te denken van die sculptuur die zich tegen de muur aanvleit: kunst of een reliek from outer space? De discussie is geopend, en kan na je bezoek gerust worden verdergezet in ons gezellige Concertgebouwcafé.

vr 23.11.2018
Lezing Philipspaviljoen ‘58 — Van harmonie naar chaos
Meer info

06. Sterrenhemel binnen handbereik

Je bent geklommen tot duizelingwekkende hoogten, gestegen tot een niveau dat de modale aardse sterveling zelden bereikt. Voelde je nu net de zwaartekracht afnemen of is het dat panorama dat je doet zweven? Ons dakterras is niet enkel letterlijk een hoogtepunt. In de verte gonst de haven, beneden krioelen toeristen maar jij vertoeft met je hoofd in de wolken.

Noteer dus alvast met ster in je agenda: Concertgebouw Circuit bezoeken. Ben je Bruggeling en plan je een bezoek op zondagvoormiddag, dan krijg je deze kosmische ervaring bovendien helemaal gratis. Van woensdag tot zaterdag bewegen onze gidsen hemel en aarde om je ons huis in al zijn weelde te tonen.
Houston, we blijven hier nog even.

www.concertgebouwcircuit.be 

 

Openingsuren
Open op woensdag, donderdag, vrijdag en zaterdag van 14.00 tot 18.00 uur (tickets tot 17.00 uur) en op zondag van 10.00 tot 14.00 uur. 
Let op! Bekijk steeds de openingsuren op www.concertgebouwcircuit.be 
Deel dit nieuwsbericht