Ga naar de hoofdcontent
Verkoop 2024/25 is gestart. Bestel een keuzeabo en krijg al korting vanaf 3 voorstellingen.
Logo Concertgebouw Brugge
Logo Concertgebouw Brugge

6 redenen om het Concert— gebouwcafé met een bezoekje te vereren

6 redenen om het Concert— gebouwcafé met een bezoekje te vereren

Kloppend hart

‘Wat ik heel tof vind, is de manier waarop het restaurant geïntegreerd is in het gebouw. Daar komen ook mensen die niets met het Concertgebouw te maken hebben, die dan toch geprikkeld worden om eens te kijken wat zich daar afspeelt. Je ontmoet er ook altijd mensen uit de culturele sector.’ Seizoenscomponist Annelies Van Parys liet zich in een vorig magazine al enthousiast uit over ons Concertgebouwcafé als ontmoetingsplek voor toeristen, toevallige passanten, voorbeschouwend of nakaartend publiek en artiesten en hun entourage. Wij geven je nog extra redenen om even halt te houden in het kloppende hart van ons cultuurhuis. Concertgebouwcafé? Dat klinkt als …

Pistolet, souper, diner

Het café deint mee op het ritme van de dag, het jaar en het concertseizoen. De menukaart telt een aantal sterkhouders maar elke maand komen ook enkele frisse nieuwkomers mee aanschuiven. Hartverwarmende visgratin in koude wintertijd, knapperige ribbetjes in het barbecueseizoen of verrassende seitansteak in oktober: het aanbod blijft variëren. De focus op lokale leveranciers en seizoensgebonden ingrediënten houdt wel steeds een vaste koers aan. Smaakt een voorstelling naar meer? Ons Broodje Bis kan in de late uurtjes alvast je eerste honger stillen. Vivace en jubiloso je zondag aanvatten, dat kan sinds oktober met een ontbijt in ons Concertgebouwcafé. Zalig uitgebreid of snel en gezond: wij zorgen voor een knapperige start van de dag.

Atelier (Matinée)

Slaat de verveling toe bij je kleine tafelgenoot? Geen nood. In ons atelier kunnen de jongste bezoekers zich terugtrekken met een boek, zich uitleven op papier of zich overgeven aan hun bouwwoede. Elke eerste zondag van de maand krijgt het atelier een extra feestelijk jasje aangemeten. Tijdens Atelier Matinée wordt de Inkomhal namelijk omgetoverd tot een speel- en ontdekparadijs voor kinderen. Tussen fruitsap en pistolet ligt een weelde aan creatief speelgoed. Als (groot)ouder intussen genieten van je koffie-met-croissant? Dat ging nog nooit zo vanzelfsprekend.

Altijd mee

Misschien kan je er zelfs de weekendkrant bijnemen. Het Concertgebouwcafé serveert je hapje of drankje desgewenst immers op een bedje van actualiteit. Een verse lading kranten vindt elke dag haar weg naar het café. Verkies je digitaal boven analoog, dan surf je gratis en snel op onze wifi. Plan je volgende meeting dus gerust aan onze uitnodigende kruistafel: plaats en digitale mogelijkheden zat.

Cultuur met grote C

Vanuit het Concertgebouwcafé stap je zó de Concertzaal of Kamermuziekzaal binnen. Geen wonder dat het voor en na een voorstelling steeds gezellig gonst rondom de cafétoog. Maar ook in het café zelf is er ruimte voor kunst. Tijdelijke fotografie-expo’s sieren er de muren en bieden meteen boeiende gespreksstof. De aandacht voor fotografie beperkt zich overigens niet tot het café want ook de expobox in de Inkomhal en het hellend vlak richting Foyer Parterre fungeren als bijzonder uitstalraam voor al even bijzondere beelden. Op gebied van architectuur en (klank)kunst blijf je evenmin op je honger zitten. Het Concertgebouwcafé vormt immers het ideale start- of eindpunt van ons Concertgebouw Circuit, het interactieve belevingsparcours dat je doorheen ons cultuurhuis leidt. Een hapje vooraf, vanaf 14 uur het Circuit in en nadien een drankje om af te sluiten? Een heerlijk dagje (eet)cultuur; als je ’t ons vraagt.

1+1≠2

Geen paniek, café-opperhoofd Sophie en haar team kunnen wel degelijk tellen. Op vrijdagnamiddag tijdens Happy Hour van 17 tot 18uur – is 1+1 echter gelijk aan 1. Bij elk drankje krijg je er dus gratis eentje bovenop. Als kenners raden we je alvast de frisse mocktail aan voor een instant zomergevoel, maar proef zeker ook eens onze biowijnen. En wees gerust: ook voor en na dit vrolijke uurtje word je met de glimlach bediend.

 

Deel dit nieuwsbericht