Ga naar de hoofdcontent Pijl naar rechts icon
COVID-19. De ticketverkoop van ons nieuwe seizoen stellen we voorlopig uit. Onze voorstellingen tot eind juni zijn geannuleerd. We kijken uit naar een veilige heropstart. meer info
menu
menu

Beethovenjaar

Beethovens verjaardag is voer voor feest

In 2020 is het exact 250 jaar geleden dat Beethoven zijn eerste kreetje slaakte. En met 250 jaar op de teller, mag er al eens gevierd worden. Zoals het hoort dit seizoen, doen we dat tijdens Têtes-à-têtes in alle intimiteit: met vijf symfonieën in zakformaat, een XS-versie. Een goedgemaakte reductie stelt Beethovens orkestrale monumenten in een ander daglicht en laat de musici in kamermuziekverband de essentie van deze meesterwerken naar boven brengen. Niet te vergeten: op een verjaardagsfeest moet er ook gezongen worden! En dat doen we in de versie voor twee piano’s van zijn Negende waarbij we het motto kunnen meezingen: Alle Menschen werden Brüder. Nog meer meezingen met Beethoven trouwens in mei, als de Bochumer Symphoniker en het Vlaams Radiokoor David Langs versie van Fidelio brengen.

Beethovenconcerten voorjaar 2020

 

Beethovenconcerten najaar 2020

 We blijven ook in het najaar duchtig Beethoven herdenken, met onder meer een integrale uitvoering van zijn strijkkwartetten door Quatuor Ébène, een familievoorstelling rond zijn Zesde symfonie door Anima Eterna Brugge en symfonisch werk door Antwerp Symphony Orchestra en Mahler Chamber Orchestra. We maken seizoen 20-21 op 14 mei bekend. 

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

  •  *