Ga naar de hoofdcontent
Logo Concertgebouw Brugge
Logo Concertgebouw Brugge

Willis Earl Beal

jazz / pop & rock / world music
za 09 apr. 2016 -19.00
beginuur 19.00
verwacht einduur 20.15
Alle prijzen zijn inclusief boekingskosten.

Jonger dan 26? Geniet 50% korting!

Bij een indrukwekkende naam hoort een minstens even indrukwekkende stem: Willis Earl Beal gebruikt zijn vocaal exemplaar als een ultradynamisch soulinstrument dat hij afwisselend zacht laat fluisteren en luidkeels laat brullen.
Ook zijn verhaal is niet alledaags: Beal zat in het leger, woonde bij zijn grootmoeder, zwierf rond op straat, liet cd’s achter op willekeurige plaatsen, zette zijn telefoonnummer op flyers en zong liedjes voor mensen die hem opbelden. Van onze fascinatie voor outsiders maakte hij handig gebruik om zijn rammelende debuut in de kijker te spelen. Acousmatic Sorcery (uit 2012) klinkt als een bezwerende, zwarte mis waarmee hij zijn luisteraars als een geboren verleider naar donkere plaatsen lokt.

Zijn ongepolijste bluesmutaties verraden een zwak voor oude, krakende blues, authentieke soul en zijn held Tom Waits. Vierde plaat Nocturnes kwam eind vorig jaar uit en liet opnieuw sporen horen van eenzaamheid, trauma en verkwanselde liefde. En toch geloof je hem meteen wanneer hij aan ’t eind van Coming Through, zijn duet met Cat Power, 'don’t worry baby, it’s gonna be allright' prevelt. Alles komt goed!

Naast vier platen in evenveel jaar, zijn ook tekenen en schrijven een uitlaat voor W.E.B.’s onstuitbare creativiteit. De geanimeerde kortfilm Principles Of A Protagonist, met tekeningen en muziek van zijn hand, is alvast een interessante introductie tot zijn werk!

Waarschuwing: live concerten van Willis Earl Beal zijn altijd een ietwat bevreemdende ervaring. Welcome to the church of nobody!

Meer info over Willis Earl Beal: www.willisearlbeal.com

za 09 apr. 2016 -19.00
beginuur 19.00
verwacht einduur 20.15
Alle prijzen zijn inclusief boekingskosten.

Jonger dan 26? Geniet 50% korting!