Ga naar de hoofdcontent
Logo Concertgebouw Brugge
Logo Concertgebouw Brugge

Topstuk Tallis

Topstuk Tallis

SPEM IN ALIUM

Ontdek tijdens deze topstukweek alles over Tallis' Spem in alium

  • Groot, groter, grootst: componisten maakten er in de renaissance een sport van om polyfonie voor zoveel mogelijk onafhankelijke stemmen te schrijven, en van die werken is Spem in alium in alle opzichten de top.
  • Tallis liet zich wellicht uitdagen door de Missa Ecce beatam lucem van Alessandro Striggio, die in juni 1557 in Londen klonk.
  • Het werk inspireerde heel wat latere kunstenaars, zo presenteerde het Concertgebouw in 2012 nog de installatie Forty Part Motet van Janet Cardiff in het Sint-Janshospitaal.
  • Het motet is een smeekbede om goddelijke genade, met een extra diepe betekenis voor de katholieke Tallis in protestants Engeland.
Vijf topstukken uit de muziekgeschiedenis

Vijf topstukken uit de muziekgeschiedenis

Vijf topstukken uit de muziekgeschiedenis
Vijf meesterwerken die je minstens één keer in je leven live zou moeten horen en zien. Beleef het zelf tijdens de topstukweken in Concertgebouw Brugge, met nieuwe concertformats, workshops, verdieping, meet & greets, unieke locaties en heel wat topconcerten. Ontdek het programma en verhaal achter de meesterwerken, met tal van beeld- en luisterfragmenten!

In samenwerking met Cera