Ga naar de hoofdcontent
Logo Concertgebouw Brugge
Logo Concertgebouw Brugge

Toope Ajoyo

Samen feestvieren op ritmes en melodieën uit West-Afrika

dans
muziek
families
feestelijk
zo 23 jun. 2024 -13.40
Gratis
Brugse binnenstad & 't Zand
beginuur 13.40
verwacht einduur 16.00
Alle prijzen zijn inclusief boekingskosten.

Toope Ajoyo is een originele samensmelting van West-Vlaams en het West-Afrikaanse 'Yorùbá' en betekent zoveel als ‘samen feestvieren’, over alle grenzen en verschillen tussen culturen heen.  En vieren gaan we: vanuit verschillende hoeken van de Brugse binnenstad volgt al wie wil het spoor van de muziek, gebracht door drie neo-fanfares uit Brussel en Charleroi, een drumband uit Leuven en een harmonie uit Jabbeke. Qua repertoire laten deze muzikanten zich inspireren door het artistieke universum van muziekmakers Esinam Dogbatse en Ejaspapa Gnonlonfoun. De verschillende muzikale sporen  komen rond 15.15 samen op 't Zand, waar het feest pas écht kan losbarsten. Stap, dans en vier mee!

Het feest gaat verder in het Concertgebouw. Om 17.00 presenteert ESINAM er haar gloednieuwe creatie rond geboorte en transformatie. Geïnspireerd door haar West-Afrikaanse roots, gaat ze aan de slag met poëzie, dans en muziek en vormt ze een volledig vrouwelijke line-up rond zich. 

boek je ticket

credits

Een vijftal composities geïnspireerd op het artistieke universum van Esinam Dogbatse en Ejaspapa, met verfrissend afropeaanse klanken en typisch West-Afrikaanse polyritmes. De arrangementen voor blazers zijn van Adrien Lambinet.

Een vijftal composities geïnspireerd op het artistieke universum van Esinam Dogbatse en Ejaspapa, met verfriss

uitvoerders

Koninklijke Harmonie Sint-Cecilia (Jabbeke), DROM (Leuven), GanGan The New Style (Brussel), AnderBrass (Anderlecht) en Urbanda (Charleroi): muziek
Ilaria Orlandini: leiding open danscollectief

lees minder

Koninklijke Harmonie Sint-Cecilia (Jabbeke), DROM (Leuven), GanGan The New Style (Brussel), AnderBrass (Anderl

zo 23 jun. 2024 -13.40
Gratis
Brugse binnenstad & 't Zand
beginuur 13.40
verwacht einduur 16.00
Alle prijzen zijn inclusief boekingskosten.