Ga naar de hoofdcontent
Logo Concertgebouw Brugge
Logo Concertgebouw Brugge

Tentoonstelling Bas Losekoot

Gratis
za 03 sep. 2022
Vanaf za 03 sep. 2022
Tot zo 06 nov. 2022

Out of place 

Voor de Nederlandse fotograaf Bas Losekoot (1979) vormt de straat het theater waarop hij graag zijn lens richt. Hij combineert documentairefotografie met cinematografische belichting en capteert zo de stedelijke atmosfeer van de drukste plekken ter wereld. De afgelopen tien jaar legde hij voor zijn project Out of Place de toenemende urbanisatie en bevolkingsdichtheid en de gevolgen ervan vast in steden als New York, Sao Paulo, Seoul, Mumbai, Hong Kong, London, Lagos, Istanbul en Mexico City. Met dit project laat hij zien hoe mensen zich tot de stad, tot elkaar, maar vooral tot zichzelf verhouden. Speciaal voor ons nieuwe seizoen 22-23 waagde hij zich vanuit die optiek ook aan een fotoreeks van Brugge. Enkele van die Brugse beelden zijn te bewonderen tijdens de foto-expo in het Concertgebouw.

Je kan deze tentoonstelling vinden op het hellend vlak en Foyer balkon 2 Concertgebouw voor/na een voorstelling of tijdens Concertgebouw Circuit. Bekijk steeds de openingsuren van Concertgebouw Circuit in deze kalender.
Gratis
za 03 sep. 2022
Vanaf za 03 sep. 2022
Tot zo 06 nov. 2022

Meer weten over onze seizoensfotograaf

De Nederlandse fotograaf Bas Losekoot (1979) haalt de kleine verhalen in het publieke domein van grote steden voor zijn lens. Hij combineert documentairefotografie met cinematografische belichting. Met een intuïtief oog fotografeert hij de stedelijke atmosfeer van de drukste plekken ter wereld. 

‘Losekoot laat zien hoe mensen zich tot de stad, tot elkaar, maar vooral tot zichzelf verhouden.’

Deel deze voorstelling